Blog·Breipatroon

Baby kniekousen met UGGs als voorbeeld

Patroon baby kniekousen breien met UGGs als voorbeeldDe UGGs Lattice Cardy knit boots dienden als voorbeeld voor dit nieuwe patroon. Ze zijn leuk geworden en door de lengte vind ik ze ook wel op baby kniekousen lijken.

Patroon baby kniekousenAls je jouw baby veel draagt in een draagdoek, zijn deze kniekousen een mooie aanvulling om baby’s onderbenen en voetjes warm te houden. Babybroeken kruipen namelijk nogal eens omhoog…

Twee kanten

Patroon baby kniekousen naar voorbeeld van de UGGs Lattice Cardy KnitDe randen kunnen eenvoudig omgeslagen worden (de andere kant van het patroon ziet er ook leuk uit), dan zijn het babysokjes.

Maat: voor baby’s tot ongeveer 4 maanden.

Katia Fair Cotton

Katia Fair Cotton baby breien patroonDe vorige op UGGS geinspireerde babysokjes breide ik van wat dikkere katoen, maar deze roze heb ik gebreid van dat heerlijke Katia Fair Cotton.

Bij de meeste van mijn patronen zeg ik dat iedereen ze kan breien. Bij dit patroon twijfel ik. Het is te doen, maar meer geschikt voor de wat ervaren brei(st)ers. De kousen heb ik gebreid met de honingraatsteek. In het vorige blog leg ik uit hoe deze steek te breien.

Patroon honingraat breien verkeerde kantAls je begint met 41 steken, dan heb je meteen het begin van de kniekousen te pakken. Als dat lukt, kun je daarna overwegen of je het patroon van de kousen wilt kopen (3,50).

Probeer in elk geval eens die honingraat te breien, het is een leuke steek!

Patroon baby kniekousen

Ga naar het patroon