Blog·Breipatroon

Babyponcho 💕

Baby poncho breien patroonBrei deze superschattige poncho voor je kind of kleinkind. De voorbeelden zijn gebreid van Scheepjes Stone Washed.

Een kinderponcho staat niet alleen leuk, het is ook heel praktisch. Even snel iets warms aan. In het autostoeltje is een dikke winterjas onveilig, maar bij zo’n poncho kun je de autogordels goed aanspannen.

Babyponcho breien

Babyponcho breien patroon maat 56-62Je kunt – zelfs nog tijdens het breien – kiezen of je een poncho wilt breien met of zonder knoopsluiting, met of zonder capuchon en met of zonder mouwen.

Alle varianten staan beschreven in het patroon.

Een jonge baby beweegt veel met zijn of haar armen. De poncho blijft wat beter op zijn plaats met mouwen. De mouwen zijn gebreid van boordsteek en als je ze wat langer breit, kun je ze eerst ook nog omslaan.

Restjes garen

Poncho afwerkingOm maat 68-74 te breien gebruikte ik alle restjes die ik over had na het breien van diverse jasbeschermers voor het breiboek. Het resultaat is een mooie, kleurrijke poncho.

Er is wel een nadeel: Heel veel draadjes afhechten. Een tip: Hecht, na ongeveer 10 centimeter breien, steeds tussendoor de draadjes af. Als je het afhechten op deze manier goed bijhoudt, is het prima te doen.

Kinderponcho breien patroon maat 68-74Als ik iets wil breien van restjes garen, pak ik mijn postweegschaal (of huishoudweegschaal). Ik reken daarmee op basis van het gewicht uit, hoeveel ik van welke kleur kan breien. De breedte van de strepen pas ik daar dan op aan.

Benodigd materiaal

Scheepjes Stone Washed

  • Patroon van Breimeisje
  • 4 tot 5 bollen voor een poncho maat 56-62 inclusief capuchon en mouwen. Het voorbeeld is gebreid van Scheepjes Stone Washed (70% katoen en 30% acryl) in de kleur Corundum Ruby (808).
  • 5 tot 6 bollen voor een poncho maat 68-74 inclusief capuchon en mouwen. Het voorbeeld is gebreid van diverse restjes Stone Washed
  • Twee breipennen dikte 3½
  • Haaknaald zonder handvat dikte 2½ of 3
  • Stompe naald
  • Indien knoopsluiting 3 of 4 knopen

 

Scheepjes Stone Washed is er maar liefst in 36 kleuren.

Ik doe mijn inkopen meestal bij Caro’s Atelier.

Caro’s Atelier

Caro's Atelier Brievenbuspakje voor 17.00 uur > dezelfde dag verstuurd, verzending kost 2,95.
Pakket voor 21.00 uur > dezelfde dag verstuurd, verzending kost 3,95.
Verzending naar België en Duitsland kost 5,95.
Bestellingen vanaf 49,- worden gratis verzonden.

Patroon babyponcho

Het patroon bevat de beschrijving voor twee maten:

  • Maat 56-62 voor baby’s tot 4 maanden
  • Maat 68-74 voor baby’s van 4 tot 12 maanden

Veel breiplezier!
🤍🤍🤍