Blog·Breipatroon

Zomerschoentjes ☀️

Patroon baby zomerschoentjes breienIn juli verkocht ik bijna net zoveel patronen als in de voorgaande maanden. Ik ben dus niet de enige die 365 dagen per jaar met breien bezig is (zelfs tijdens hoogzomer :))

De afgelopen week bedacht ik een nieuw patroon, het moest natuurlijk wel met de zomer te maken hebben: Baby zomerschoentjes.

Baby’s liggen in de zomer vaak met blote voetjes, maar zodra (‘s avonds) het afkoelt, zijn dit fijne slofjes voor kleintjes. En soms zoek je iets bijpassends. Breisters kunnen altijd iets passends in de juiste kleur maken. Babysokjes zijn altijd leuk om te breien en om weg te geven.

Baby zomerschoentjes zoolKijk eens hoe leuk het zooltje er uit ziet. Daarna ga je over in patentsteek en het bandje is van ribbels.

Het patroon is ook geschikt voor beginners! Zelfs als je nog nooit patentsteek hebt gebreid, gaat het je lukken met het patroon dat stapje voor stapje is beschreven aan de hand van foto’s.

Zelf brei ik vaak wat strak, maar de patentsteek moet je losjes breien, dat kwam de afgelopen dagen met die hitte wel goed uit. Als het warm is, is zo’n klein werkje sowieso fijner dan een groot breiwerk.

De zomerschoentjes zijn geschikt voor babyvoetjes tot 11 cm (tot ongeveer 9 maanden).

Materiaal

De voorbeeldparen heb ik gebreid van Fair Cotton van Katia. Van 1 bol kun je twee paar schoentjes breien. Andere katoen kan ook, als het maar geschikt is voor pennen 2½.
En verder twee knoopjes.

Patronen

Patroon zomerschoentjes patentsteek (3,50)
Beide patronen, zowel de zomerschoentjes als de babysokjes patentsteek (5,25)
 

 

Patroon baby zomerschoentjes breien

Patroon baby zomerschoentjes breien

Patroon baby zomerschoentjes breien

Patroon baby zomerschoentjes breien