Blog·Breipatroon

Babydekentje breien

Babydekentje breien patroonEen babydekentje in wafelsteek kon natuurlijk niet uitblijven! Zeker niet nu het weer zo fris is 🍂

Ik heb een wiegdekentje gebreid van 90×70 cm. Het dekentje zou je ook in de kinderwagen of als speelkleed kunnen gebruiken.

Het voorbeeld is gebreid van Baby Cashmere (72% extra fijne merinowol, 15% polyamide, 13% cashmere) en schreef het patroon uit, inclusief veel foto’s en tips.

Babydekentje wafelsteek

Baby wiegdekentje breienDe wafelsteek is een heel geschikte steek voor een babydekentje. Het wafelpatroon bestaat alleen uit rechte en averechte steken. Als je weet hoe je deze moet afwisselen, kun je veel leuke dingen maken in wafelpatroon.

Eerder maakte ik al een babyjasje en een vlaggenlijn.

Patroon

Babydekentje breien meerdere kleurenHet patroon om dit babydekentje te breien bevat een verdeling van de kleurblokken en tips hoe je een netjes van kleur kunt wisselen.

Babydekentje breienEn ook hoe je strakke randen langs het dekentje breit.

Wafelsteek breien tutorial

Ik breide het babydekentje van Baby Cashmere. Wil je ander garen gebruiken of heb je nog geen ervaring met de wafelsteek? Brei dan eerst een proeflapje om te oefenen en om de stekenverhouding te ontdekken. Van de wafelsteek is een tutorial.

Vergeet niet om je te abonneren op het YouTube kanaal van Breimeisje!

 

Proeflapje wafelsteekHet filmpje laat de wafelsteek zonder randen zien. Zoals je ziet, gaan de zijkanten dan omkrullen. Hoe je strakke randen maakt aan een dekentje, staat in het patroon beschreven.

Inhoud van het patroon:

  • Wafelsteek inclusief randen
  • Verdeling in blokken
  • Hoe netjes overgaan in een nieuwe kleur
  • Hoe overgaan op een nieuwe draad

 

Bekijk het patroon