Blog·Breipatroon

Babyjasje met capuchon

Babyjasje met capuchon breien patroonLaten we vooral doorgaan met mooie dingen maken nu er zoveel spanning in de wereld is 💕

Een paar jaar geleden ontwierp ik het eerste jasje met capuchon, toen nog in 1 maat.
De afgelopen weken heb ik het patroon op details verbeterd en het uitgebreid naar 3 maten.

Babyjasje met capuchon

Babyjasje met capuchon maat 50-56Dit babyjasje met capuchon is een fijn jasje. Ribbels geven een elastisch breiwerk, wat ideaal is voor een baby: Gemakkelijk aan- en uitkleden. Bovendien geven ribbels een dikker resultaat dan tricotsteek. En het is tijdloos, zo’n ribbelpatroon.

Patroon

Jasje breien baby patroonHet jasje is gebreid van alleen maar rechte steken! Het achterpand, de voorpanden en de capuchon zijn één geheel. Het patroon zit zo glad in elkaar dat een baby geen naden zal voelen.

De capuchon heeft een mooie pasvorm. Dit in tegenstelling tot babyjasjes uit de winkel die vaak een veel te grote, en niet functionele capuchon hebben.

Het patroon bevat een beschrijving voor de maten:

  • Maat 50-56: voor pasgeboren baby’s van ongeveer 0 tot 2 maanden (lengte baby 40-56 cm)
  • Maat 62-68: voor baby’s van ongeveer 2 tot 6 maanden (lengte baby 57-68 cm)
  • Maat 74-80: voor baby’s van ongeveer 6 tot 12 maanden (lengte baby 69-80 cm)

Details

Jasje capuchon baby

Jasje breien baby patroon

Jasje breien baby patroon

Voorpand

Dit babyjasje kun je breien op twee pennen. Het patroon is stap voor stap beschreven en bevat veel foto’s en tips. Ook de afwerking is gedetailleerd beschreven.

Het digitale patroon bestaat uit 16 A4’tjes. Dat geeft al een beeld van hoe gedetailleerd het is. Het patroon bevat veel foto’s omdat een beeld vaak duidelijker is dan veel tekst.

Bekijk hier het patroon
of de complete pakketten.

Baby Cashmere

Baby Cashmere stekenverhoudingGründl Baby Cashmere is zeer geschikt garen voor dit patroon.
Helaas is Baby Cashmere wel een uitlopend product. Op=op.

Baby Cashmere is een mix van 72% wol (merino superwash, extra fijn), 15% polyamide en 13% cashmere. Het is heel licht en zacht (maar niet pluizig). Het patroon is een beschrijving voor pennen dikte 5, maar je kunt Baby Cashmere ook op dunnere pennen breien. Als je maat 74-80 breit met pennen 4, dan kom je op een maat kleiner uit.

Durable Cosy

Babyjasje capuchon patroon Durable CosyIk heb ook jasjes gebreid van Durable Cosy, ook op pennen 5, maar de stekenverhouding is heel anders. Ik heb hiervoor een apart patroon uitgeschreven. Durable Cosy is een combi van 50% katoen en 50% polyacryl. Katoen heeft andere eigenschappen dan wol, maar is ook zwaarder. Ter vergelijk: Op 1 bol Baby Cashmere van 50 gram zit 100 meter op 1 bol Durable Cosy van 50 gram zit 66 meter. Hou je meer van katoen, van donkere kleuren en een grove ribbel? Bekijk dan het blog over Durable Cosy.

Veel breiplezier!

🤍🤍🤍