Blog

Babyjasje met capuchon

Babyjasje met capuchon breien patroonEen paar jaar geleden ontwierp ik het eerste jasje met capuchon, toen nog in 1 maat.
De afgelopen weken heb ik het patroon op details verbeterd en het uitgebreid naar 3 maten.

Babyjasje met capuchon

Babyjasje met capuchon maat 50-56Dit babyjasje met capuchon is een fijn jasje. Ribbels geven een elastisch breiwerk, wat ideaal is voor een baby: Gemakkelijk aan- en uitkleden. Bovendien geven ribbels een dikker resultaat dan tricotsteek. En het is tijdloos, zo’n ribbelpatroon.

Patroon

Jasje breien baby patroonHet jasje is gebreid van alleen maar rechte steken! Het achterpand, de voorpanden en de capuchon zijn één geheel. Het patroon zit zo glad in elkaar dat een baby geen naden zal voelen.

De capuchon heeft een mooie pasvorm. Dit in tegenstelling tot babyjasjes uit de winkel die vaak een veel te grote, en niet functionele capuchon hebben.

Het patroon bevat een beschrijving voor de maten:

  • Maat 50-56: voor pasgeboren baby’s van ongeveer 0 tot 2 maanden (lengte baby 40-56 cm)
  • Maat 62-68: voor baby’s van ongeveer 2 tot 6 maanden (lengte baby 57-68 cm)
  • Maat 74-80: voor baby’s van ongeveer 6 tot 12 maanden (lengte baby 69-80 cm)

Details

Jasje capuchon baby

Jasje breien baby patroon

Jasje breien baby patroon

Voorpand

Baby Cashmere

Baby Cashmere stekenverhoudingGründl Baby Cashmere is helaas niet meer te koop.

Durable Cosy

Babyjasje capuchon patroon Durable CosyOmdat Baby Cashmere uitverkocht is, ging ik op zoek naar een alternatief voor dit patroon. Ik kwam uit bij Durable Cosy. Dit garen wordt ook op pennen 5 gebreid, maar de stekenverhouding is heel anders. Daarom heb ik een nieuw patroon uitgeschreven.

Durable Cosy is een combi van 50% katoen en 50% polyacryl. Katoen heeft andere eigenschappen dan wol, maar is ook zwaarder. Ter vergelijk: Op 1 bol Baby Cashmere van 50 gram zit 100 meter op 1 bol Durable Cosy van 50 gram zit 66 meter. Hou je meer van katoen, van donkere kleuren en een grove ribbel? Lees dan het blog over Durable Cosy.

🤍🤍🤍