Blog

Fryske poppesokjes breidzje

Babysokjes Friese vlag breien patroonNieuw! Babysokjes met de Friese vlag, of met een letter, hartje, zwaan of molen. Zo schattig! ❤ Ik heb twee verschillende boekjes gemaakt, ien yn it Frysk en één in het Nederlands.

In het patroon staan drie maten, voor baby’s van 0-2, 2-6 en 6-12 maanden. Verder kun je kiezen uit meerdere variaties. Zoals een figuur of letter op de neus van het sokje, of juist aan de zijkant.

Alle letters van het alfabet

Gebreide babysokjes met letter patroon telpatroon alfabet
Voorbeeld van sokjes met een lage rand en een letter (voor Nyck of Noah)
Behalve het welbekende waterlelieblad (pompeblêd) van de Friese vlag, staat in de beschrijving ook een telpatroon van alle letters van het alfabet, een hartje, een molen en een zwaan.

Babysokjes zwaan maas telpatroon borduren
Voorbeeld van sokjes met een hoge rand en zwanen aan de ene kant en hartjes aan de andere kant.

Met het patroon zijn eindeloos veel variaties te maken.

Babyouders vinden zelfgebreide babysokjes vaak een lief en praktisch cadeau. Voordat je het weet, vragen ze om een tweede paar of een grotere maat omdat dit de enige sokjes zijn die goed blijven zitten ❤️

Patroon Friese babysokjes

Friese babysokjes breien patroon boekjeIn de webshop heb ik voor dit patroon een staffelkorting ingesteld. Ik kan me namelijk voorstellen dat er vraag is naar een combinatie van het Friese en het Nederlandse boekje. Of vraag naar een groter aantal boekjes bijvoorbeeld voor een handwerkcafé.

Voor de staffelkorting kun je Friese en Nederlandse boekjes combineren. De korting wordt meteen verrekend in de winkelwagen.


 

Friese vlag breien

Babyvestje Friese vlagOmdat de Friese vlag zo herkenbaar is, vond ik het leuk om deze ook te verwerken in een baseballvestje. maar de Friese vlag is wel lastig als breipatroon! Met name de schuine strepen en daarmee de schuine positie van de waterleliebladeren. Toch is het mij gelukt om een goed telpatroon te maken.

Let op: het patroon is van het baseballvest. De blauw-witte mouwen heb ik volgens het telpatroon gebreid en de pompeblêden erop gemaasd. Het is voor elke baseball-maat wel even puzzelen hoe de pompeblêden goed te verdelen.

Heb je geen ervaring met mazen? Oefen dan eerst op een gebreid proeflapje en bekijk mijn tips op YouTube >>
Succes!

In soad breiwille!

Veel breiplezier!

🤍🤍🤍