Blog

Babysokjes ribbels breien op pennen dikte 4

Patroon babysokjes ribbels breien Net als de babysokjes wafelsteek heb ik ook de babysokjes in ribbels gebreid van dikker en warmer garen.

Baby Cashmere is ideaal en fijn garen om een paar van die comfortabele sokjes te breien voor het koude jaargetijde.

Babysokjes ribbels

Patroon babysokjes ribbels Kun je steken opzetten, rechte steken breien en steken afkanten, dan kun je deze sokjes breien!

Het patroon bestaat uit maar liefst 15 A4’tjes. Dat geeft al aan hoe gedetailleerd het is. De beschrijving is voorzien van veel foto’s en alles is pen voor pen beschreven zonder afkortingen.

Ook heb ik aan deze versie twee bijlagen toegevoegd, namelijk gaatjes breien en steken opnemen.

Maten

Babysokjes ribbels breien in 3 maten Maat 50-56: voor pasgeboren baby’s van ongeveer 0 tot 2 maanden (lengte voet 8 cm)
Maat 62-68: voor baby’s van ongeveer 2 tot 6 maanden (lengte voet 9,5 cm)
Maat 74-80: voor baby’s van ongeveer 6 tot 12 maanden (lengte voet 11 cm)

Babysokjes ribbels pasgeboren baby Je breit deze sokjes op twee breipennen. De sokjes zijn ook nog eens praktisch; ze blijven namelijk goed zitten aan baby’s voetjes.

Babysokjes ribbels 2-6 maandenDeze lieve babysokjes zijn niet moeilijk om te breien. Probeer het! 💕

Babysokjes ribbels 6-12 maandenNote: heb je het patroon met twee maten reeds in je bezit, dan is het een kwestie van dikker garen en dikkere pennen (dikte 4) gebruiken en dan kom je gewoon op een maat groter uit.

Tip

Baby Cashmere kopenLet op! Op de wikkel van het Baby Cashmere garen staat pennen 5-6, maar als je op dunnere pennen breit, dan worden de ribbels mooier en gelijkmatiger. Zelfs al heb je een strakke hand van breien (heb ik ook), dan nog is mijn advies om dikte 4 te gebruiken.

Benodigdheden

  • Zacht, licht en wasbaar garen van babykwaliteit
  • De voorbeelden zijn gemaakt van Gründl Baby Cashmere: 72% merinowol (superwash), 15% polyamide en 13% cashmere. Per bal 50 gram en 100 meter. Voor de kleinste maten heb je aan 1 bol genoeg, voor een baby van 6-12 maanden heb je 1,5 bol nodig.
  • Twee breipennen dikte 4
  • Twee hulpnaalden (of kabelnaalden)
  • Haaknaald zonder handvat dikte 3
  • Naald met stompe punt