Blog·Breipatroon

Babytruitje breien
een uniek patroon

Babytruitje breien patroonVanochtend stond ik langs de lijn om mijn zoon te zien voetballen. Wat was het koud!! Intussen verheugde ik mij op de avond: Een nieuw blog tikken 😊 en daarna een heerlijk avondje breien.

Vorige week kondigde ik via Facebook dit nieuwe patroon al aan: een babytruitje met romperhals.

Ik vond online veel gebreide babytruitjes, maar niet met zo’n romperhals, dus uniek! En superpraktisch, warm en comfortabel. Ik breide dit truitje van Merino Baby van Katia. Het bleek ideaal garen voor dit breipatroon. Merino Baby is namelijk dun, zacht en elastisch, dus precies goed! 

Babytruitje en -broekje

Babytruitje breien patroonDit babytruitje (maat 50-56) is gemakkelijk aan en uit- te trekken. Ook over het hoofd, iets waar veel baby’s een hekel aan hebben. Bekijk het filmpje maar, dan zie je wat ik bedoel.

Het truitje sluit goed aan en houdt een baby dus lekker warm. Je kunt het patroon breien van één of meerdere kleuren of er een persoonlijk motief op mazen. Brei er een bijpassend broekje bij! En natuurlijk een paar babysokjes.

Gemakkelijk aan- en uittrekken

Vergeet niet om je te abonneren op het YouTube kanaal van Breimeisje!

Katia Merino Baby

Katia Merino Baby witgroen 73Voor een setje van een babytruitje én een gestreept broekje, heb je aan 3 bollen precies genoeg. Je kunt natuurlijk ook ander garen kiezen en/of het truitje in één kleur breien.

Het patroon is stap voor stap beschreven met veel foto’s en de link naar een filmpje hoe je de steken kunt opnemen voor de romperhals.

Patronen

Patroon babytruitje (3,95)
Patroon babybroekje (3,50)
Beide patronen, zowel het babytruitje als het broekje (6,50)

Update, nu ook maat 62-68

babytruitje breien patroon Het setje van een babytruitje en broekje is er nu ook in maat 62-68.