Blog

Baseballvest breien ⚾ voor kinderen van 0 tot 8 jaar

Baseballvest breien maat 86-92Een nieuw schooljaar is begonnen en ook alle sportverenigingen zijn weer open. Hoe leuk is het dan om een baseballvest te breien voor je (klein)kind. Natuurlijk in zijn of haar favoriete kleuren of in de kleuren van je favoriete club.

Een baseballvest is geschikt voor jongens en meisjes. Je kunt het eventueel personaliseren door er een letter of cijfer op te mazen.

Baseball set breienOf brei een hele set als kraamcadeau ❤️

Volg je mij al langere tijd, dan heb je wellicht al een patroon in je bezit. Lees dan ook even verder, want er is nieuws over dit patroon!

De baseballpatronen zijn uitgebreid en gedetailleerd, stap voor stap en pen voor pen. Inclusief foto’s en tips.

De mouwen zijn op twee manieren beschreven, van boven naar onder en van onder naar boven.

Voor wie zich wil houden aan de traditionele sluiting, kan kiezen tussen een jongens- of meisjessluiting, links over rechts of rechts over links.

Breien is liefde ❤️

Baseballvest breien patroonDe kleinzoon van Mieke keurt het vest goed 🥰

Een tip voor het gemakkelijk aan het uittrekken van het vest: maak alleen de twee bovenste knopen los en trek het vest dan aan als een trui. Die 7 knopen zijn nu eenmaal karakteristiek aan een baseballvest, maar zo hoef je niet steeds álle knopen te openen en te sluiten.

Baseballvest breien patroon Het is fijn om te weten dat zoveel mensen plezier beleven aan het baseballpatroon. Deze foto’s mocht ik plaatsen met toestemming van Henny, een trotse oma.

Breien is liefde. Ja toch!

Patroon baseballvest breien

Benodigdheden

 • Patroon van Breimeisje
 • De voorbeelden zijn gebreid van Gründl Classico (50% merino, 50% acryl). Per bol 50 gram en 120 meter. Ook geschikt: Katia Basic Merino (52% merino superwash en 48% acryl)
 • 7 knopen met achtersteek
 • Twee paar breipennen dikte 3½ en 4 (gemiddelde of strakke hand van breien) of twee paar breipennen dikte 3 en 3½ (bij een losse hand van breien).
  Met de dunste pennen worden de steken voor de hals en de mouwen opgenomen. De halsboord brei je met de dunste pennen en de overige delen met de dikste pennen.
 • Haaknaald zonder handvat dikte 2½ of 3
 • Stompe (borduur)naald

Gedetailleerd patroon

Baseballvest breien maat 110-116Ik heb 7 maten gebreid en de bijbehorende patronen pen voor pen uitgeschreven. De beschrijvingen bevatten veel foto’s van alle stappen en in de patronen staan ook veel tips voor een nette afwerking.

Wat maakt een basballvest karakteristiek? De boorden, de strepen, de kleurverdeling en de 7 gladde knopen. Deze details zijn allemaal verwerkt in deze gebreide vesten!

De halsboord van een baseballvest geeft veel warmte rondom de nek, wat heerlijk is in het najaar.


 

Sportschoentjes

Sportschoentjes breien baby 3 maandenHeb je de smaak te pakken, dan is er nu ook een patroon voor bijpassende sportschoentjes in twee kleuren.

In het sportschoentjespatroon staat de beschrijving voor 4 maten, voor kinderen van 0 tot 24 maanden.

N.B. Als je katoenversie (witte zool, zwarte rand) al hebt, heb je geen nieuw patroon nodig. Brei de katoenversie dan gewoon van wol.

Sportieve muts

Baseballvest breien patroonBij een complete set hoort ook deze sportieve muts. Het is een gratis patroon waar ook 7 maten in staan beschreven voor kinderen van 0 tot 8 jaar.

Baseballvest maat 98-104

Katia Merino Basic

Katia Basic Merino 39 petrolTot eind 2022 verkocht Breimeisje zelf complete pakketten met Gründl Classico. Met de verkoop van garens is zij gestopt om zich vanaf 2023 weer volledig te gaan richten op het ontwerpen van patronen.

Gründl Classico is in Nederland niet gemakkelijk verkrijgbaar. Een goed alternatief is Katia Merino Basic (98% match).

Tip 💡

Breiwebshop - Alles voor Breien en HakenBij Breiwebshop.nl keuze uit vele kleuren Katia Basic Merino!

 • Scherp geprijsd
 • Voor 21.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 29,-
 • Gratis retourneren

Veel breiplezier!

🤍🤍🤍