Blog·Breipatroon

Baseballvest breien ⚾ voor kinderen van 0 tot 8 jaar

Baseball set breienEen nieuw schooljaar is begonnen en ook alle sportverenigingen zijn weer open. Hoe leuk is het dan om een baseballvest te breien voor je (klein)kind. Natuurlijk in zijn of haar favoriete kleuren of in de kleuren van je favoriete club. Of brei een hele set als kraamcadeau ❤️

Een baseballvest is geschikt voor jongens en meisjes. Je kunt het eventueel personaliseren door er een letter of cijfer op te mazen.

Baseballvest breien maat 86-92Volg je mij al langere tijd, dan heb je wellicht al een patroon in je bezit. De nieuwe patronen zijn uitgebreid en nóg gedetailleerder. De mouwen zijn op twee manieren beschreven, van boven naar onder en van onder naar boven.

Voor wie zich wil houden aan de traditionele sluiting, kan kiezen tussen een jongens- of meisjessluiting, links over rechts of rechts over links.

Benodigdheden

  • Patroon van Breimeisje
  • De voorbeelden zijn gebreid van Gründl Classico (50% merino, 50% acryl). Per bol 50 gram en 120 meter. Stekenverhouding 22 steken en 30 pennen = 10×10 cm.
  • 7 knopen met achtersteek
  • Twee paar breipennen dikte 3 en 3½ (gemiddelde of strakke hand van breien) of twee paar breipennen dikte 2½ en 3 (bij een losse hand van breien)
  • Haaknaald zonder handvat dikte 2½
  • Dunne, stompe naald

Gedetailleerd patroon

Baseballvest breien maat 110-116Ik heb 7 maten gebreid en de bijbehorende patronen pen voor pen uitgeschreven. De beschrijvingen bevatten veel foto’s van alle stappen en in de patronen staan ook veel tips voor een nette afwerking.

Wat maakt een basballvest karakteristiek? De boorden, de strepen, de kleurverdeling en de 7 gladde knopen. Deze details zijn allemaal verwerkt in deze gebreide vesten!

De halsboord van een baseballvest geeft veel warmte rondom de nek, wat heerlijk is in het najaar.


 

Baseballvest populair

Baseballvest breien patroonHet baseballvest is al jaren een populair patroon. Ik breide meerdere vesten van verschillende soorten garens.

De kleinzoon van Mieke keurt het vest goed 🥰

Een tip voor het gemakkelijk aan het uittrekken van het vest: maak alleen de twee bovenste knopen los en trek het vest dan aan als een trui. Die 7 knopen zijn nu eenmaal karakteristiek aan een baseballvest, maar zo hoef je niet steeds álle knopen te openen en te sluiten.

Sportschoentjes

Sportschoentjes breien baby 3 maandenHeb je de smaak te pakken, dan is er nu ook een patroon voor bijpassende sportschoentjes in twee kleuren.

In het sportschoentjespatroon staat de beschrijving voor 4 maten, voor kinderen van 0 tot 24 maanden.

N.B. Als je katoenversie (witte zool, zwarte rand) al hebt, heb je geen nieuw patroon nodig. Brei de katoenversie dan gewoon van Classico.

Sportieve muts

Baseballvest breien patroonBij een complete set hoort ook deze sportieve muts. Het is een gratis patroon waar ook 7 maten in staan beschreven voor kinderen van 0 tot 8 jaar.

Muts breien kind 4 jaar Baseballvest maat 98-104

Veel breiplezier!

🤍🤍🤍