Blog·Breipatroon

Baseballvest breien ⚾
Bekijk hier de details voor een mooie afwerking!

Baseballvest breien patroon maat 110-116Ik geniet van al jullie positieve reacties op het patroon van dit baseballvestje! Sommige mensen zijn teleurgesteld omdat het een kooppatroon is. Weer andere mensen kunnen wel breien, maar denken dat dit kindervestje breien voor hen te hoog gegrepen is.

Aan het eerste kan ik niets veranderen. Ik begrijp dat breien voor veel mensen een hobby is, maar voor mij is het werk en moet het voor een deel van mijn inkomen zorgen.

Iedere brei(st)er weet hoeveel tijd het kost om een mooi breiwerk te maken. Een goed patroon maken kost nóg meer tijd. Materialen en een website kosten ook geld. Vandaar. Ik kan alleen hopen dat de patronen dusdanig goed zijn uitgeschreven dat het resultaat van jouw werk het waard zal zijn!

Daarnaast doe ik mijn best om mijn patronen zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarmee kom ik bij het tweede punt. Met mijn patronen probeer ik zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om (weer) te gaan breien. Én ik probeer brei(st)ers het vertrouwen te geven dat ze – ook met alleen recht en averecht – hele mooie dingen kunnen maken. Oké… een portie geduld is ook handig 😉

Maat

Ik heb 4 maten gebreid en de bijbehorende patronen uitgeschreven:
Maat 86-92 voor kinderen van plm. 1 tot 2 jaar.
Maat 98-104 voor kinderen van plm. 2 tot 3 jaar.
Maat 110-116 voor kinderen van plm. 4 tot 5 jaar.
Maat 122-128 voor kinderen van plm. 6 tot 8 jaar.

Wil je alle 4 patronen, dan betaal je er 3 en ontvang je de 4e gratis!

Materiaal

Ik breide de vestjes met pennen 5 volgens de aanwijzing op de wikkel van het garen Merino Soft van Scheepjes. Maar het kindervestje breien van ander garen kan natuurlijk ook.

Een baseballvest is geschikt voor jongens en meisjes. Je kunt het breien in twee of drie kleuren. Helemaal naar jouw eigen wens. Of die van je (klein)kind 😊. Je kunt het eventueel personaliseren door er een letter of cijfer op te mazen.

YouTube Breimeisje

Tijdens het breien van het derde baseballvestje heb ik diverse details gefilmd.

In de film:
0.41 min. Steken meerderen (mouwen)
2.28 min. Schoudernaden dichtnaaien (mazen)
4.30 min. Steken opnemen (hals)
6.52 min. Mouw dichtnaaien
7.41 min. Boord dichtnaaien (matrassteek)

Nogmaals: Kun je recht en averecht, dan kun je dit kindervestje breien! Het patroon is stap voor stap beschreven met veel tips en foto’s. En nu dus ook een filmpje!

Vergeet niet om je te abonneren op het YouTube kanaal van Breimeisje!

 

Patroon baseballvest breien

Het patroon kost 5,- en is te bestellen in de webshop. Je ontvangt het digitale patroon per omgaande in je mailbox om snel te kunnen beginnen. Veel breiplezier! ⚾