Blog·Breipatroon

Baseballvest maat 98-104

Baseballvest breien patroon maat 98-104Na het patroon van het eerste baseballvestje maat 86-92 kreeg ik diverse verzoeken om grotere maten. De volgende maat is af: Maat 98-104. Dit keer een vestje in 3 kleuren waarbij ik mij heb laten inspireren door een vestje van BESS (collectie voorjaar/zomer 2018).

Het vestje van BESS wordt gedragen door een baby, maat 98-104 is voor 2 tot 3-jarigen. Maar… als je met dunnere pennen en dunner garen breit, kom je vanzelf op een kleinere maat uit. Tip: Brei altijd een proeflapje.

Baseballvest breien

Een baseballvest is geschikt voor jongens en meisjes. Je kunt het breien in twee of drie kleuren. Helemaal naar jouw eigen wens. Of die van je (klein)kind 😊. Je kunt het eventueel personaliseren door er een letter of cijfer op te mazen.

Maat

Ik heb 4 maten gebreid en de bijbehorende patronen uitgeschreven:
Maat 86-92 voor kinderen van plm. 1 tot 2 jaar.
Maat 98-104 voor kinderen van plm. 2 tot 3 jaar.
Maat 110-116 voor kinderen van plm. 4 tot 5 jaar.
Maat 122-128 voor kinderen van plm. 6 tot 8 jaar.

Wil je alle 4 patronen, dan betaal je er 3 en ontvang je de 4e gratis!

YouTube

Ik monteerde een filmpje waarop ik alle details voor een mooie afwerking laat zien. Bekijk hier het filmpje en vergeet niet om je te abonneren op het YouTubekanaal van Breimeisje!

Materiaal

Scheepjes Merino SoftIk breide de vestjes met pennen 5 volgens de aanwijzing op de wikkel van het garen Merino Soft van Scheepjes. Maar het kindervestje breien van ander garen kan natuurlijk ook.

Patroon maat 98-104

Baseballvest breien patroon maat 98-104De boord rond de nek is kenmerkend voor een baseballvest. Na elke pen neem je met de haaknaald een extra steek op. In het patroon staat dit pen voor pen beschreven.

Baseball vest mouwHet voorbeeldvestje heeft een raglanmouw, maar ik koos voor een rechte mouw. Juist omdat het een overgang tussen twee kleuren is, dan is het aan elkaar naaien van rechte mouwen en rechte panden eenvoudiger.

Kindervest breien naadIn het patroon staan tips hoe je de naden van het kindervest eenvoudig en netjes kunt dichtnaaien.

Kun je recht en averecht, dan kun je dit kindervestje breien! Het patroon is stap voor stap beschreven met veel tips en foto’s.

Het patroon kost 5,- en is te bestellen in de webshop. Je ontvangt het digitale patroon per omgaande in je mailbox om snel te kunnen beginnen. Veel breiplezier! ⚾