Blog·Gratis

Zomerhaakproject: Boodschappennet en fruitnetjes haken ☀️

Boodschappen net haken patroonPlastic tassen zijn zóóó 2015 😏 nu de plastic fruitzakjes nog. Breimeisje ontwierp een haakpatroon voor een fruitnetje en een voor een boodschappennet.

Haak ook een paar netjes! Ze zijn duurzaam, hip en praktisch. Doe de netjes af en toe even in een sopje en ze zijn weer als nieuw.

Boodschappennet

Een gehaakt boodschappennet is zeer geschikt voor ‘een paar boodschapjes’ of voor het kopen van verse groenten en fruit op de markt of in de supermarkt.

Fruitnetje

Haakpatroon fruitnetjeHet gehaakte fruitnetje is groot en sterk genoeg voor minimaal 6 appels.

Zelf doe ik regelmatig boodschappen bij een supermarkt waar groente en fruit bij de kassa worden gewogen. Haal ik de appels dan uit het netje? Hmm, dat is best een gedoe. Daarom heb ik eens uitgerekend wat mij het extra zou kosten als ik ze in het netje laat.

Gehaakt fruitnetje gewicht
Klik op de afbeelding voor een groter formaat

Rekenvoorbeeld.
Het gehaakte fruitnetje weegt 36 gram.
Ik doe er 3 appels in dan is het gewicht 636 gram.
Stel de appels kosten 2,50 per kg
3 appels = 600 gram = € 1,50
3 appels in netje = 636 gram = € 1,59

Voor mij verwaarloosbaar. Ik denk dat de weegschalen in de supermarkten ook niet altijd goed geijkt zijn en wie zegt dat de beginwaarde bij de kassa altijd op nul staat? Heb ik in elk geval nog nooit gecheckt.

Patroon fruitnetje hakenIk ga mijn netjes gewoon gebruiken. Minder plastic gebruiken / weggooien geeft mij een goed gevoel. Het is weliswaar een klein milieugebaar, maar simpel en haalbaar om te doen. Bovenal vind ik de netjes gewoon leuk!

p.s. Terwijl ik dit typ, bedenk ik me dat je 2 of 3 stuks fruit prima los op de loopband kunt leggen.

Patroon

Patroon boodschappen net haken pdfHet patroon bevat een beschrijving voor het haken van zowel een fruitnetje als een boodschappennet en is gratis!

Het is een patroon zonder afkortingen en veel foto’s. Iedereen die weet wat een losse, een (halve) vaste en een stokje is, kan deze leuke en handige netjes haken!

(pdf opent in een nieuw venster)

Materiaal

Veel garens zijn geschikt. De voorbeelden zijn gebreid van 3 bollen Gründl Cottonwood, 100% katoen, maar dat is niet meer leverbaar. Ook geschikt: SMC Catania of Scheepjes Catona.

Tip 💡

Breiwebshop - Alles voor Breien en HakenWaardeer je de patronen van Breimeisje? Koop je wel eens garen online? Doe het dan via onderstaande link. Van Breiwebshop krijg ik dan een kleine commissie en het kost jou niets extra’s. Win-win!

Bij Breiwebshop.nl keuze uit meer dan 100 kleuren Scheepjes Catona!

  • Scherp geprijsd
  • Voor 20.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 39,-
  • Gratis retourneren

Veel haakplezier!

🤍🤍🤍