Blog·Breipatroon

Iedereen die kan breien, kan Pikachu maken

Pikachu breien, origineel breipatroonWie kent hem niet? Pikachu, de bekendste Pokémon. Door het succes van Pokémon Go besloot ik Pikachu te breien en het breipatroon uit te schrijven. Dit past mooi bij de nieuwe weg van Breimeisje:

Eenvoudige patronen met groots resultaat!

Eenvoudig? Ja.
Iedereen die kan breien, kan Pikachu maken. Het is wel een pré dat je netjes kunt werken en geduldig bent ;-)

Pikachu, de bekendste Pokémon

Pikachu ziet eruit als een gele hamster met konijnenoren, heeft rode wangen en een staart in de vorm van een bliksemschicht. De naam Pikachu is een combinatie van ‘pika’ (Japans voor volt, schok) en ‘chu’ (Japans voor piep, het geluid van een muis).

Wat is / zijn Pokémon?

Pokémon is een succesvolle gameformule, vanaf 1995 uitgegeven door Nintendo. Pokémon zijn fictieve wezens die worden gevangen en getraind door mensen, Pokémon trainers, om ze met elkaar te laten vechten voor de sport.
Oorspronkelijk werd de game uitgebracht voor de Game Boy, een spelcomputer die met elkaar verbonden kon worden.

Pokémon Go

In juli 2016 werd Pokémon Go gelanceerd, een Pokémon spel voor smartphones. Het spel werd al snel een van de meest gebruikte smartphone-apps ooit.
Het spel maakt gebruik van technologie waarbij jouw waarneming van de realiteit wordt gewijzigd door een computer. Elementen van het spel lijken via de camera van je smartphone in de echte wereld te worden geplaatst. In het spel zoek je virtuele Pokémon, waarna je ze vangt en traint. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld.

Jeugdsentiment

Veel kinderen vinden Pokémon leuk en sommige ouders zijn ook verslaafd aan het spel. Voor twintigers en dertigers is Pokémon jeugdsentiment. Ik vind – als veertiger – hypes wel fascinerend, maar er gaat voor mij niets boven het rustgevende van breien. Het ultieme vind ik iets ontwerpen dat nog niet bestaat.

Breipatroon Pikachu

Pikachu breipatroonWist je dat het maken van een eenvoudig patroon meer tijd kost dan een het maken van een ingewikkeld patroon? Het ontwerpen, breien en uitschrijven van dit patroon heeft mij meer dan een werkweek gekost (wel heerlijk werk :))

Ik moet een ontwerp eerst goed in de vingers hebben, voordat ik de slag kan maken naar de eenvoud die nodig is. Nodig om mijn enthousiasme te kunnen delen en jullie te beloven: Als je kunt breien, kun je deze Pikachu maken. Succes!

Ga naar het breipatroon in de shop >>