Blog

Breien voor het goede doel 💙💛

Ik weet niet wat te zeggen,
wat te vinden,
weer een oorlog,
weer onschuldige slachtoffers,
wat een wreedheid,
waarom?

Veel Nederlanders hebben het vertrouwen in de politiek verloren,
maar hou hoop,
ga stemmen,
we leven in vrijheid.

Een van mijn manieren om hoop te houden is te blijven doen waar ik goed in ben.
Proactief zijn.
En denken in mogelijkheden.

Breien voor hoop

BabysokjesToen ik vorig jaar ontdekte dat sommige mensen mijn patronen illegaal gebruikten, voelde ik alle energie voor mijn werk wegebben. Na overdenking besloot ik om dit gebeuren helemaal om te keren.

Wat leerde ik van mijn copycats? O.a. dat er (veel) vraag is naar kant-en-klare babysokjes. Daarom heb ik mijn moeder gevraagd of zij sokjes wil breien. Een lang verhaal kort: Mijn moeder (Breimama) en ik (Breimeisje) zijn vanaf januari kant-en-klare items gaan verkopen waarvan de winst geheel ten goede komt aan het goede doel.

We noemen het: Breien voor hoop.

Hoop op een beter leven (in geval van armoede)
of hoop op duidelijkheid (in geval van vermissing).

Babyjasje met capuchon breien patroonDe twee goede doelen zijn:
Kinderfonds Mamas, voor onderwijs en medische zorg aan kinderen in de sloppenwijken van Zuid-Afrika.
En Stichting Reddingshonden RHWW, deze Stichting biedt hulp bij vermissingen en calamiteiten/rampen.

Op de site breimama.nl staan alle handgebreide items voor een marktconforme prijs.

Update

Sinds 24 februari woedt in Oekraïne een oorlog. Miljoenen Oekraïners zijn gevlucht. Wil je dat de opbrengst van jouw aankoop gedoneerd wordt aan Giro 555? Typ dan – na het invullen van je gegevens – Giro 555 in het vakje Bestelnotities. We houden dit bedrag apart bij en storten het op de rekening van de 11 samenwerkende hulporganisaties.

De vluchtende Oekraïners nemen ook hun huisdieren mee.
Natuurlijk.
Ik zag een foto van een man die zijn oude herdershond naar de Poolse grens droeg omdat het dier zelf niet meer zo ver kon lopen 😥

 

Baseballvest van katoen

Baseballvest breien katoenRegelmatig krijg ik de vraag of het baseballvest ook gebreid kan worden van katoen. De afgelopen dagen breide ik een vestje van Cotton Fun in de kleuren van de Oekraïense vlag. Dus ja, het kan.

Zelf zou ik alleen de babymaten van katoen breien. Een baby valt nogal eens te pas en te onpas in slaap 😴 en dan hoef je zo’n katoenen vestje niet uit te trekken. Daarnaast groeit een baby hard dus brei je een vestje voor 1 seizoen en kun je passend materiaal kiezen bij de buitentemperatuur.

Nodig voor een baseballvest in babymaten:

  • 3 bollen Cotton Fun voor het achterpand en de voorpanden. Eventueel 1 extra bol voor een bijpassend mutsje of sokjes.
  • 2 bollen Cotton Fun voor de mouwen.
  • 7 knopen

Een voordeel van katoen is dat het goedkoper is dan wol. Een voordeel van wol is weer dat het ‘vergevingsgezinder’ is. Wol is elastischer en volumineuzer waardoor kleine oneffenheden minder snel opvallen.

Baseballvest van merinowol

Wil je een vestje breien van wol, dan kun je kiezen tussen Classico (50% merinowol, 50% acryl) of Merino Pure, 100% zuivere, fijn gesponnen merinowol (superwash). Merino Pure is voorzien van het Oeko-Tex 100 keurmerk.

Veel breiplezier!

💙💛

 

2 gedachten over “Breien voor het goede doel 💙💛

  1. Ik brei al sinds 1981 voor goede doelen. De laatste breisels zijn met 2 verschillende transporten meegegaan naar Ukraïne. Zelf ook verschillende keren daar geweest. Nu huilt mijn hart.

Reacties zijn gesloten.