Blog·Breipatroon

Breipatroon babyjasje ribbels

Patroon babyjasje breienEen BN-er baby was de inspiratie om dit babyjasje te gaan breien.
I hou van ribbels! ❤

Ribbels geven een fijn, elastisch breiwerk, wat ideaal is voor een pasgeboren baby die nog niet echt meewerkt tijdens het aan- en uitkleden. Bovendien geven ribbels een dikker resultaat dan tricotsteek en daarom is het zo geschikt voor een babyjasje.

Iedereen, echt iedereen die rechte steken kan breien, kan dit jasje maken! Ik heb het patroon heel gedetailleerd uitgeschreven, pen voor pen, inclusief foto’s.

Wees eerlijk, wie wil nou puzzelen op een patroon? Bij dit patroon hoeft dat dus niet. Breien moet ontspannend zijn.

Populair patroon

Babyjasje ribbels en wafelsteekHet ribbeljasje is al jaren een populair patroon. Ik breide al meerdere jasjes van verschillende soorten garens.

Onlangs kreeg ik van een trotse oma deze foto gemaild van haar tweeling kleindochters, de een met een ribbeljasje en de ander heeft een jasje in de wafelsteek aan.

Update januari 2021

Patroon babyjasje ribbels breienDe tweede druk van de papieren boekjes is uit! In de nieuwe versies staan ook alle afmetingen en tips voor een nette naad tussen de panden en mouwen. De vorige voorbeelden breide ik van 100% katoen. Katoen is fijn materiaal voor een baby, maar het heeft als nadeel dat het wat zwaar kan zijn en het droogt ook langzaam.

De nieuwe samples heb ik gebreid van Scheepjes Softfun. Softfun bestaat uit 60% katoen, 40% acryl. Het is heel zacht en licht garen en geschikt om een ribbeljasje van te breien. Softfun is verkrijgbaar in vele kleuren!

Materiaal

Scheepjes Softfun kleuren

  • Patroon van Breimeisje
  • Softfun is 50 gram en 140 meter per bol. Je hebt 3 bollen nodig voor een jasje maat 50-56. Misschien hou je een bol over, maar beter een bol terugbrengen dan kleurverschil. Je kunt van de 3e bol ook een bijpassend mutsje en/of sokjes breien. Voor een babyjasje maat 62-68 heb je sowieso 3 bollen nodig.
  • Drie knopen van 20 mm voor maat 50-56
  • Vier knopen van 20 mm voor maat 62-68
  • Twee breipennen dikte 3 of 3½, afhankelijk van jouw hand van breien. Als je los breit, kun je pennen dikte 2½ of 2 proberen.
  • Twee extra breipennen, de tweede set pennen mag eventueel ook dunner zijn.
  • Haaknaald dikte 2½
  • Dunne naald met stompe punt

Patronen

Babyjasje ribbels onzichtbare naadPatroon babyjasje maat 50-56 (5,-)

Babyjasje breien baby 3 maandenPatroon babyjasje maat 62-68 (5,-)

Patroon babyjasje breienPatroon babyjasje in twee maten (7,50)

Babysokjes breien patroonPatroon babysokjes ribbels in drie maten (3,95)

Babyjasje en sokjes breien maat 50-56Twee patronen babyjasje en bijpassende babysokjes maat 50-56 (6,95)

Babyjasje en sokjes breien maat 62-68Twee patronen babyjasje en bijpassende babysokjes maat 62-68 (6,95)

Babyjasje 2 maten babysokjes 3 matenDrie patronen, babyjasje maat 50-56 en 62-68 en bijpassende babysokjes in 3 maten (10,-)

Patroon babyjasje ribbels breien