Blog

Breipatroon elfenmuts

Baby elfenmuts breien breipatroon pixie mutsBreimeisje schreef een Nederlands patroon om een elfenmuts te breien.

Een elfenmuts wordt zo genoemd vanwege het speciale model. Het is een behoorlijk rekbaar mutsje. Ook lekker warm omdat het baby’s oren, nek en hals bedekt. Het puntmutsje brei je van rechte en averechte steken.


Update
Patroon elfenmuts breienVanaf november 2019 verkrijgbaar in de webshop als download via e-mail of als patroonboekje per post.

Baby elfenmuts breien breipatroon pixie mutsBenodigd materiaal

Breipennen dikte 3
Stompe naald (om de naden dicht te naaien)
1½ bol (biologisch) katoen

Op de foto: G B Bio Baumwolle, deze katoen is helaas niet meer verkrijgbaar. Maar andere (zachte) katoen is ook geschikt. Probeer zo dicht mogelijk in de buurt te komen van de stekenverhouding: 22 steken en 30 pennen in tricotsteek = 10×10 cm

Baby elfenmuts breienPatroon voor baby van 6 tot 12 maanden (of groter)

Je breit de muts als een vierkant lapje van afwisselend recht en averecht. Je kant de steken niet af, maar in plaats daarvan sluit je de bovenkant dicht door middel van een onzichtbare naad.

Onzichtbare naad in tricotsteek naaienHeb je wel eens een onzichtbare naad genaaid? Probeer deze techniek eens! In feite maas je een extra rij steken ertussen, als je dit netjes kunt, loopt je breiwerk helemaal glad door. Vandaar dat het ook wel een onzichtbare naad wordt genoemd.

Beschrijving Onzichtbare naad breien

 

Elfenslofjes 0-6 maanden lichtgroenBijpassende elfenslofjes

Bekijk ook het unieke patroon van de bijpassende baby elfensloffen

Reactie van trotse oma Alice:
“Dit zijn mijn kleinzoon en mijn dochter. De elfenmuts en slofjes zijn helemaal geweldig in de Pyreneeën. Dank voor alle leuke patronen.”
(met toestemming geplaatst)

Elfenmuts - gratis patroon - baby - pixie hat   Elfenmuts - gratis patroon - baby - pixie hat
Baby elfensokjes - gratis patroon