Blog·Breipatroon

Breipatroon Pokémon Jigglypuff

Patroon Pokemon Jigglypuff breienDoor het succes van Pokémon Go besloot ik breipatronen te gaan ontwerpen. Na Pikachu koos ik voor Jigglypuff.

Jigglypuff is een ballon-Pokémon en kan andere Pokémon in slaap laten vallen door een bepaalde melodie te zingen. Zou het ook werken bij kleine kinderen? :-)

Dit breipatroon van Jigglypuff is origineel, uniek en eenvoudig.
Eenvoudig?? Ja.

Iedereen die kan breien en haken, kan Jigglypuff maken. Het is wel een pré dat je netjes kunt werken en geduldig bent ;-)

Pokémon Jigglypuff

Voordat Jigglypuff begint met zingen, hypnotiseert hij met zijn zacht opgloeiende ogen, en als hij zichzelf opblaast, kan hij langer doorzingen. Hij kan met gemak de golflengte van zijn stem aanpassen aan die van het brein van een slapend wezen, waardoor de mooie melodie een andere Pokémon in slaap laat vallen (Wikipedia).

Wat is / zijn Pokémon?

Pokémon is een succesvolle gameformule, vanaf 1995 uitgegeven door Nintendo. Pokémon zijn fictieve wezens die worden gevangen en getraind door mensen, Pokémon trainers, om ze met elkaar te laten vechten voor de sport.
Oorspronkelijk werd de game uitgebracht voor de Game Boy, een spelcomputer die met elkaar verbonden kon worden.

Pokémon Go

In juli 2016 werd Pokémon Go gelanceerd, een Pokémon spel voor smartphones. Het spel werd al snel een van de meest gebruikte smartphone-apps ooit.
Het spel maakt gebruik van technologie waarbij jouw waarneming van de realiteit wordt gewijzigd door een computer. Elementen van het spel lijken via de camera van je smartphone in de echte wereld te worden geplaatst. In het spel zoek je virtuele Pokémon, waarna je ze vangt en traint. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld.

Jeugdsentiment

Veel kinderen vinden Pokémon leuk en sommige ouders zijn ook verslaafd aan het spel. Voor twintigers en dertigers is Pokémon jeugdsentiment. Ik vind – als veertiger – hypes wel fascinerend, maar er gaat voor mij niets boven het rustgevende van breien. Het ultieme vind ik iets ontwerpen dat nog niet bestaat.

Brei-haakpatroon Jigglypuff

Pikachu breipatroonWist je dat het maken van een eenvoudig patroon meer tijd kost dan een het maken van een ingewikkeld patroon? Het ontwerpen, breien en uitschrijven van dit patroon heeft mij een kleine werkweek gekost (wel heerlijk werk :))

Ik moet een ontwerp eerst goed in de vingers hebben, voordat ik de slag kan maken naar de eenvoud die nodig is. Nodig om mijn enthousiasme te kunnen delen en jullie te beloven: Als je kunt breien en haken, kun je Jigglypuff maken. Succes!

Ga naar het patroon in de shop >>