Blog·Breipatroon

Bubble wrap stitch breien

Patroon ananas muts bubbel steek breienIn dit patroon leg ik uit hoe je de bubble wrap stitch kunt breien. Bubble wrap betekent in het Nederlands luchtkussenfolie. Het wordt door veel mensen ook wel bubbeltjesplastic genoemd. Voor het gemak noem ik deze steek de bubbelsteek.

De steek doet mij denken aan een ananas en daarom heb ik een gele kleur gekozen. Het is een super-elastisch patroon. De naam bubble wrap begrijp ik wel, want het voelt heel zacht en luchtig aan. Een heel geschikt patroon voor een muts of andere kleding.


Doe die ananas nou eens weg. Ananas.En stiekem ben ik ook geinspireerd door deze commercial van Ben:
“Leg die ananas nou eens weg. Ananas.”
🍍 🍍 🍍

Bubble wrap stitch / bubbelsteek

Ik heb een nieuwe telefoon en kan nu betere videos maken. Hoe je deze steek breit, is ook het beste uit te leggen d.m.v. een filmpje.

Materiaal

Baby Cashmere kleurenTwee bollen Scheepjeswol – Cotton 8
Restje groen voor de pompoen.

Of kies voor licht en zacht garen zoals Baby Cashmere in je favoriete kleur!

Patroon

Hoe bubble wrap stitch bubbel steek breien?121 steken opzetten en een boord breien van 2 recht, 2 averecht.
Begin het bubbelpatroon met 5 pennen tricotsteek (eerste pen averecht). In de 6e pen brei je de bubbelsteek, de 7e t/m 11e pen weer tricotsteek en de 12e pen weer met bubbelsteek. Het verschil tussen de 6e en 12e pen zit ‘m alleen in de eerste en laatste steken van de pen. In de 6e pen begin je met 3 steken recht en eindig je met 1 steek recht. In de 12e steek begin je met 1 recht en eindig je met 3 steken recht.

Opzetten: veelvoud van 4 steken + 1
1e, 3e en 5e pen: averecht
2e en 4e pen: recht
6e pen: * 3r, 1 bubbel steek, herhaal vanaf *, laatste steek recht
7e, 9e en 11e pen: averecht
8e en 10e pen: recht
12e pen: 1r, 1 bubbelsteek, * 3r, 1 bubbel steek, herhaal vanaf *, laatste 3 steken recht
Herhaal deze 12 pennen.

Helaas ben ik vergeten om aantekeningen te maken van het minderen. Bij dit patroon minder je in elk geval pas in de laatste paar pennen. Bijvoorbeeld: Elke pen over de hele pen: 2 steken samenbreien. Totdat je nog een klein aantal steken over hebt, die kant je dan in 1x af. Ik hoop dat het je lukt om dit naar eigen inzicht te doen.

UPDATE oktober 2020

Bubble Stitch breienHier ga je waarschijnlijk blij van worden: Muts bubbelsteek inclusief minderingen, pen voor pen beschreven

Veel breiplezier!