Blog

Damesvest gratis patroon van Scheepjes

damesvest breien gratis patroon
Damesjas Silvi by Scheepjes

2020 ben ik begonnen met iets moois breien voor mezelf!

Dit gratis patroon van Scheepjes is gebreid van Silvi garen.

Omdat ik doorgaans een wat strakkere hand van breien heb, besloot ik om maat 40-42 te breien, in de verwachting dat het iets kleiner zou vallen, dus precies goed.

Helaas.
De ‘reis’ duurde wat langer.

Helaas? Nee… juist goed!
Lees verder over mijn reis 🧶

Damesvest breien gratis patroon

Wie – net als ik – meteen verliefd is op dit vest, vindt hier het gratis patroon.

Dan mijn reis. Wie breit, weet dat het niet alleen gaat om de steken en de ervaring, maar ook om: te los, te strak, soort garen, dikte garen, soort pennen, dikte van de pennen enzovoort. Al deze aspecten zijn van invloed op het resultaat en de pasvorm.

De bestemming

Tijdens het ontwerpen van nieuwe breipatronen (mijn werk) ben ik altijd heel doelgericht bezig. Hoe eerder ik mijn bestemming heb bereikt, hoe beter. Ik geniet dan vooral van wat ik heb bereikt, van het resultaat.

De reis

damesvest stekenverhoudingOmdat dit vest niet in één keer goed ging (sommige delen heb ik zelfs een 3e keer gebreid, besloot ik tijdens het maken van dit damesvest al snel, dat ik wilde genieten van het breien, van de reis. Het verheugen op een mooi vest mocht best iets langer duren.

Mijn eerste poging (links) werd veel te smal (meer dan 10 cm). Voor een volgende poging moest ik dus flink aan het rekenen om goed uit te komen met de kabels. Mijn dochter (student Technische Bedrijfskunde) noemt dit ‘hogere wiskunde’ 👩‍🎓

Yin en Yang

Damesvest Scheepjes wol SilviAls je volop wilt genieten van breien, ga dan voor de reis én de bestemming. Zie het als yin en yang, het gaat om de afwisseling en de balans tussen het verlangen en het doel ☯️

Voor een goede balans helpt het om doelen te stellen die je kunt halen en er ook van te genieten als het af is!

En dat… ga ik nu dus doen.
Genieten van mijn vest 😊
en intussen nieuwe plannen uitstippelen.

 

Bekijk het garen

 

Ga naar het patroon