Blog

Familie Ribbel ©

Popjes breien patroon familie RibbelOntmoet familie Ribbel!

Deze popjes zijn gebreid van alleen maar rechte steken. Op twee pennen. Iedereen die kan breien, kan deze familie maken! Ook alle kleertjes zijn gebreid van rechte steken (ribbels).

Familie Ribbel is het eerste en tot nu toe enige poppenpatroon van ribbels, daarom heb ik het idee © vastgelegd. Er zit veel tijd en liefde in dit project 💑

Basisset

Met popjes in vier verschillende formaten, kan iedereen naar eigen idee of (gezins)situatie aanpassingen doen. Maak je eigen familie of club!

Popjes breien patroon familie RibbelHet patroon bevat de beschrijvingen van:

  • Popje 14 cm
  • Popje 11 cm
  • Popje 9 cm
  • Popje 7 cm
  • Jasje, broek, jurk voor popje 14 cm
  • T-shirt, broek voor popje 11 cm
  • Jurkje voor popje 9 cm
  • Rompertje voor babypopje

De beschrijvingen zijn voorzien van veel foto’s en alles is pen voor pen beschreven. In maar liefst 28 A4’tjes. Dit is ook echt geschikt voor beginners. Weet je hoe je steken moet opzetten, hoe je rechte steken moet breien en hoe je moet afkanten? Dan kun je deze popjes en kleertjes maken!

Natuurlijk kost het tijd en geduld, maar probeer het. Het is zo leuk als het lukt. Het breien van popjes geeft weer een ander gevoel dan kleding of sokjes breien.

Veiligheid

Popjes breien patroon familie RibbelDe oogjes zijn geborduurd. De haren goed vastgezet. De kleertjes hebben geen knoopjes of koordjes en kunnen van onderaf worden aangetrokken.

Popjes breien patroon familie RibbelHoewel ik de popjes zorgvuldig heb ontworpen, zijn ze niet zonder meer geschikt als speelgoed voor kleine kinderen. Veiligheid is immers ook afhankelijk van het gebruikte materiaal, hoe de popjes gemaakt worden en hoe ze gebruikt worden. Denk daar zelf over na.

Popjes breien patroon familie RibbelIk maak de popjes voor mezelf, om mijn huiskamer op te vrolijken, als illustratie en om aan volwassenen cadeau te geven.

Ik heb nog veel nieuwe ideeën die ik de komende tijd ga uitwerken.

Patroon

Ben je enthousiast en wil je aan de slag? Bestel dan direct het patroon met de beschrijving van alle popjes en kleding!

Als je via iDEAL of Bancontant een digitaal patroon bestelt, krijg je per omgaande een e-mailbevestiging met een link naar het patroon (pdf).

Ik ga weer snel verder met nieuwe ideeën. Ik wens jullie ook veel breiplezier! Mailen jullie mij foto’s van jullie ribbelpopjes? 👨‍👩‍👧‍👦