Blog·Tips

Garen voor breien van babykleding 🧶

Baby CashmereOmdat de winkels nog gesloten zijn, krijg ik nu vaker dan voorheen vragen over welk garen geschikt is voor de Breimeisje patronen.

Vorig jaar heb ik alle garens die ik op voorraad had, uitverkocht. Ik had geen ruimte en ook geen tijd om alles goed bij te houden. Ik was in de veronderstelling dat er bij de grote online webshops wel alternatieven te vinden waren, maar dat bleek niet zo te zijn. Bovendien waren we nog onwetend over de lockdown waar we nu in zitten.

Dus.
Nieuwe afweging, nieuwe keuzes.

Merinowol – mix

Bubble Stitch breienWat helpt? Jullie enthousiaste reacties op het Baby Cashmere garen. Het is niet goedkoop, ook niet heel duur, maar de prijs wel waard. Een mooie prijs-kwaliteitverhouding.

Baby Cashmere breit fijn en geeft een mooi resultaat, het is heel fijn garen voor speciale babykleertjes. Of een muts voor jezelf.

Op dit moment heb ik vijf kleuren op voorraad. Van lila niet zoveel, maar kan ik nabestellen.

Baseballvest breien patroonOok krijg ik veel reacties op de patronen voor de baseballvestjes. Voor de babymaten die op pennen dikte 3mm zijn gebreid, heb ik het garen en de knopen op voorraad.

Classico is een zeer fijne, hoge kwaliteit merinowol en machinewasbaar (Superwash).

Schrik trouwens niet van het woord wol. In zowel Cashmere als Classico zit merinowol, maar tegenwoordig wordt veel wol zo behandeld dat het niet kriebelt en op lage temperatuur wasbaar is.

Katoen

Cotton Fun pastelWat mij afgelopen week extra stimulans gaf om weer katoen in te kopen, was het feit dat de leverancier Cotton Fun in nieuwe pastelkleuren kon leveren! Voorheen was dit fijne, zachte 100% katoen alleen verkrijgbaar in felle kleuren.

Persoonlijk vind ik Cotton Fun erg fijn omdat het niet glad en niet gemerceriseerd is. Je zou kunnen zeggen dat het doffer is dan glanskatoen, maar voor babykleertjes vind ik dat juist mooi en de zachte draad is fijn voor babykleding. Katoen is wel wat zwaarder dan wol en/of acryl, het droogt ook langzaam, maar ja, wel katoen en dus fijn voor de tere babyhuid.

Kleuren

Kleuren zijn online lastig uit te leggen. De kleur op een scherm kan afwijken van de werkelijke kleur. Kijk maar eens op twee verschillende schermen, de kans is groot dat je, bij dezelfde afbeelding, verschillende kleuren ziet. Daar kan ik weinig aan doen. Wat extra verwarrend kan zijn, zijn de namen die merken aan hun kleuren geven. Daar kan ik wél wat aan doen.

Cotton Fun wit is echt wit. De leverancier noemt nummer 02 creme, maar is meer wat wij gebroken wit of ecru zouden noemen.

De Classico en Baby Cashmere worden ook wit genoemd, maar is een zachte wit ofwel off white.

Van het Red Heart garen (links op de foto) heb ik nog enkele bollen (op=op). Dit garen is heel geschikt voor het breien van babydekens. Het is 100% zachte acryl en 167 meter per bol. De kleur linksboven heet Rose Blush, ik noem het oudroze. De bol daaronder noem ik babyroze, maar is wel fel babyroze. De bol daaronder is paars.

Rechts zie je Cotton Fun pastelroze en lila en Baby Cashmere roze. Van dit garen heb ik voldoende voorraad.

De linker bollen zijn beide donkerblauw, maar er is een klein kleurverschil.

Rechts op deze foto is goed te zien dat het nieuwe Cotton Fun pastelblauw, blauwgrijs blauw is, een mooie mix van zacht en stoer.

Groen is een modekleur. Zo naast elkaar op een foto maakt al veel duidelijk welke tinten ik op voorraad heb.

De Red Heart bol linksboven noem ik babygroen. De Cashmere bol daaronder noem ik lindegroen. De leverancier heeft de tweede Red Heart bol de naam seafoam gegeven. Het is een groenblauwe (of blauwgroene) kleur. De Cashmere bol daaronder noem ik stonegreen, zeker geen blauwgroen, eerder grijsgroen.

De Classico kleuren heten petrol en mintgroen. En de Cotton Fun ook mintgroen.

Ik hoop dat dit overzicht jou helpt om een keuze te maken!

Verzenden

Alle bestellingen voor 17.00 uur worden dezelfde dag verstuurd met PostNL.

Bestellingen tot 8 bollen worden vacuüm verpakt en worden als brievenbuspakje verstuurd. Wel zo handig! ✉️
Grotere bestellingen verstuur ik als pakket.

Verzendkosten

Digitaal patroon: geen verzendkosten
Patroonboekje(s) per post: 1,95
Garen, mok of tas: 3,95
Verzending naar België: 8,95
Bestellingen vanaf 50,- worden gratis verzonden.

 

Veel breiplezier!
🤍🤍🤍