Blog

Gebreide babysportschoentjes

Patroon sportschoentjes breienVeel googlen op gebreide babyschoentjes, sportschoentjes, Nike, Converse, All stars enz. leverde geen afbeelding of patroon naar mijn zin op, dus heb ik deze zelf ontworpen.

Ik vind het belangrijk dat babysokjes comfortabel zijn en goed passen. Een echte veterstriksluiting is moeilijk om te maken, maakt het schoentje slordig en bovendien kun je het schoentje er niet goed mee dicht strikken. Daarom maakte ik maakte een nepsluiting. De veter op de wreef zit er voor de sier. De strik gaat rondom het enkeltje waardoor de babyschoentjes goed blijven zitten. De boord maakt het sokje warm en comfortabel.

En – ook niet onbelangrijk – deze schoentjes brei je op twee breipennen! In het patroon staat alles stap voor stap en pen voor pen beschreven. Ook de afwerking wordt uitgelegd. Inclusief veel foto’s.

Breipatroon sportschoentjes

Patroon sportschoentjes breienDe eerste serie sportschoentjes heb ik gebreid van Phildar Phil Etik. Dit garen is nauwelijks meer verkrijgbaar. Daarom heb ik de afgelopen week een serie gebreid van Cotton Fun.

Veel breiplezier!
🤍🤍🤍

 

Baseball set breien kind 1 jaarUpdate september 2021
Wil je sportschoentjes breien die bij het baseballvest passen? Bestel dan het patroon van de bijpassende sportschoentjes in 2 kleuren (zonder zwarte rand).