Blog·Breipatroon

Gebreide babysportschoentjes

Patroon sportschoentjes breienVeel googlen op gebreide babyschoentjes, sportschoentjes, Nike, Converse, All stars enz. leverde geen afbeelding of patroon naar mijn zin op, dus heb ik deze zelf ontworpen.

Ik vind het belangrijk dat babysokjes comfortabel zijn en goed passen. Een echte veterstriksluiting is moeilijk om te maken, maakt het schoentje slordig en bovendien kun je het schoentje er niet goed mee dicht strikken. Daarom maakte ik maakte een nepsluiting. De veter op de wreef zit er voor de sier. De strik gaat rondom het enkeltje waardoor de babyschoentjes goed blijven zitten. De boord maakt het sokje warm en comfortabel.

En – ook niet onbelangrijk – deze schoentjes brei je op twee breipennen! In het patroon staat alles stap voor stap en pen voor pen beschreven. Ook de afwerking wordt uitgelegd. Inclusief veel foto’s.

Breipatroon sportschoentjes

Patroon sportschoentjes breienDe eerste serie sportschoentjes heb ik gebreid van Phildar Phil Etik. Dit garen is nauwelijks meer verkrijgbaar. Daarom heb ik de afgelopen week een serie gebreid van Cotton Fun.

Patroon sportschoentjes: 3,95
Keuze uit digitale download of papieren patroonboekje.

Update juli 2021
Dit patroon bevat nu de beschrijving voor het breien van vier maten, sokjes voor een pasgeboren baby tot en met sokjes voor een peuter.

Breipakket sportschoentjes

Breipakket sportschoentjes breienBreimeisje heeft ook breipakketten in het assortiment.

Het pakket bestaat uit:

  • 1 patroon (download of papieren boekje)
  • 1 bol Cotton Fun (keuze uit 8 kleuren)
  • 1 bol Cotton Fun wit
  • 18 meter Cotton Fun zwart

Van het pakket kun je 4 schoentjes, dus 2 paar breien.

Breipakket sportschoentjes: 7,95

Veel breiplezier!
🤍🤍🤍