Blog·Breipatroon

Hesje met multi mogelijkheden

Hesje kind breienBrei(st)ers komen een regenachtige dag zoals vandaag vaak prima door. De afgelopen dagen was ik dit hesje aan het breien en vanmorgen legde ik de laatste hand.

Het is een ideaal breiproject voor beginners! Recht en averecht en in het patroon staan alle stappen pen voor pen beschreven inclusief foto’s. Wat extra leuk is van dit hesje is dat je het helemaal naar jouw eigen smaak kunt maken qua kleur en details.

Materiaal

Het voorbeeld breide ik van bio baumwolle (helaas niet meer te koop, maar andere katoen kan ook) op pennen 3½ en ik kwam uit op plm. maat 92. Als je dunner garen en dunnere pennen gebruikt, kom je uit op een kleinere maat. Wil je een maatje groter, gebruik dan dikker garen.

Stekenverhouding van het biokatoen: 23 steken en 28 pennen = 10 x 10 cm.
Ik had 3 bollen nodig (plm. 350 meter).

Gehaakte details

Geschulpt randje hakenHet randje en de bloemetjes zijn gehaakt. Dit kun je toevoegen als je het leuk vindt, maar hoeft niet. Het filmpje laat zien hoe je een klein en eenvoudig bloemetje kunt haken (mits je weet wat een losse, een stokje en een halve vaste is).

Hesje kind breien patroon

YouTube

Wil je weten hoe je snel een kleine bloem kunt haken, bekijk dan onderstaande video. Vind je mijn filmpjes handig, vergeet dan niet om je te abonneren op het YouTube kanaal van Breimeisje!

Patroon

Het breipatroon voor het hesje is te koop in de shop en beschrijft het (basis)patroon. Het patroon is stap voor stap, pen voor pen beschreven met veel foto’s. Iedereen die recht en averecht kan breien, kan dit vestje maken!

Bekijk het patroon