Blog

Kattenmand van ShiriDesigns

Kattenmand breienIn ons huis woont een poes die heel erg van wol houdt. Om op te liggen of mee te spelen. Toen ik dit patroon van een gebreide poezenmand op internet tegenkwam, aarzelde ik geen moment. Ik heb het patroon gekocht en ben aan de slag gegaan!

De ontwerpster van dit patroon kun je mailen als je vragen hebt (‘I would love to hear from you!’). Hoewel het even wennen is om een Engels patroon te volgen, is het begin inmiddels gelukt.

Auteursrecht

Poezenmand vordert, patroon breien‘Please do not reproduce or redistribute this pattern’, vraagt Shiri uit Brooklyn. ‘Natuurlijk niet’ denk ik en vraag me tegelijkertijd af of het voor iedereen vanzelfsprekend is. In veel creatieve beroepen wordt er immers onrechtmatig gepikt, gekopieerd en verspreid. Of het nu om muziek, een schilderij of een breipatroon gaat, voor mij (en voor de wet) heeft alleen de maker van een werk het recht om dat werk openbaar te maken en te verveelvoudigen.

Het patroon kost $7,25 en is mijns inziens een rechtvaardig bedrag.

Materiaal

Ik brei het mandje van Phil Etik van Phildar, de kleur Rocaille past mooi in ons interieur. Het materiaal zal ons poezenkind bevallen. Hoop ik 😉 want je weet het natuurlijk nooit bij zo’n eigenzinnig dier.

Update

Of het haar bevalt? SHE LOVES IT!!

Ik vroeg de ontwerpster om toestemming het patroon te vertalen. Die toestemming kreeg ik en het patroon is nu ook te koop in het Nederlands