Blog·Breipatroon

Kerstman breien

Kerstman breien patroon Wat zo fijn is aan breien, je kunt altijd weer nieuwe ideeën en creaties uitwerken. En in deze tijd vind ik het een zegen om relaxt en binnenshuis te kunnen werken. Deze kerstman breide ik afgelopen week. Helemaal van ribbels, tot in de kleinste details. Alle details en technieken staan pen voor pen, stap voor stap en foto voor foto uitgelegd in het patroon.

De kerstman is ontzettend leuk & lief om voor jezelf te breien of om cadeau te geven. Origineler kan niet ❤️

Kerstman breien

Kerstman breien ribbels Nieuwe ideeën ontstaan vaak in mijn hoofd en soms krijg ik een mail zoals afgelopen week van Marianne: “Ik ben op zoek naar een breipatroon van een kerstman. Nergens te vinden! Het zijn allemaal haakpatronen. En haken… dat is niks voor mij. Ik hoop dat je mij kunt helpen aan een breipatroon.”

Het toeval wilde dat ik net klaar was met andere projecten én dat ik direct voor me zag hoe het kerstmannetje moest worden. Ik zag voor me een basis zoals de familie Ribbel, maar wel iets groter.

Kerstman breien patroonIk zag een ‘Buurman en Buurman gezichtje’ voor me (die neus!) en ook een 3D-effect door details in baard en kleding. Dit is allemaal gelukt.

Het patroon bestaat uit 20 A4’tjes. Dat klinkt misschien veel en ingewikkeld, maar dat is het niet. De hoeveelheid pagina’s komt onder andere omdat ik veel foto’s van alle details en stapjes heb gemaakt. Een beeld is vaak duidelijker dan veel tekst. Het patroon is bijna een foto tutorial geworden.

Brei je de kerstman van Scheepjes Catona (katoen) op pennen 2½ dan wordt hij ongeveer 20 cm.

Benodigdheden

Scheepjes Catona

  • Patroon van Breimeisje
  • Scheepjes Catona (100% katoen) in de kleuren Camel (502), Bridal White (105), Hot Red (115), Jet Black (110). Van Camel en Rood heb je een bol van 50 gram nodig, van wit heb je aan een bolletje van 25 gram genoeg en van zwart een bolletje van 10 gram.
  • Fiberfill (vulling)
  • Drie breipennen dikte 2½ (of twee pennen 2½ en een dikte 3)
  • Haaknaald dikte 2½
  • Hulpnaald (een dunne kabelnaald als hulpnaald voldoet ook)
  • Dunne naald met stompe punt

Ik doe mijn inkopen meestal bij Caro’s Atelier.

Caro’s Atelier

Caro's Atelier Brievenbuspakje voor 17.00 uur > dezelfde dag verstuurd, verzending kost 2,95.
Pakket voor 21.00 uur > dezelfde dag verstuurd, verzending kost 3,95.
Verzending naar België en Duitsland kost 5,95.
Bestellingen vanaf 49,- worden gratis verzonden.