Blog

Nog vier weken

Patroon Kerstman en rendieren Bij de eerste pepernoten in de winkel of de eerste kerstbal, reageren mensen verschillend. De één kijkt maanden uit naar Kerst en de sfeer, de ander houdt Kerst zo lang mogelijk buiten de deur.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot de laatste categorie behoor. Ik hou de zomer graag zo lang mogelijk vast. Maar… ik ben ook erg van ontspannend breien.

Een goed patroon helpt om relaxt te breien. En wat ook helpt: genoeg tijd nemen.

De kerstman is helemaal van ribbels gebreid, tot in de kleinste details. Alle details en technieken staan pen voor pen, stap voor stap en foto voor foto uitgelegd in het patroon.

De kerstman is ontzettend leuk & lief om voor jezelf te breien of om cadeau te geven. Origineler kan niet ❤️

Kerstman breien

Kerstman breien ribbels Nieuwe ideeën ontstaan vaak in mijn hoofd en soms door een e-mail: “Ik ben op zoek naar een breipatroon van een kerstman. Nergens te vinden! Het zijn allemaal haakpatronen. En haken… dat is niks voor mij. Ik hoop dat je mij kunt helpen aan een breipatroon.”

Ik zag direct voor me hoe het kerstmannetje moest worden. Een basis zoals de familie Ribbel, maar wel iets groter.

Kerstman breien patroonIk zag een ‘Buurman en Buurman gezichtje’ voor me (die neus!) en ook een 3D-effect door details in baard en kleding. Dit is allemaal gelukt.

Het patroon is een stap voor stap beschrijving van alle onderdelen. Inclusief veel foto’s van alle details. Een beeld is vaak duidelijker dan veel tekst. Het patroon is bijna een foto tutorial geworden.

Brei je de kerstman van Durable Coral (katoen) op pennen 2½ of 3 dan wordt hij ongeveer 20 cm.

Rendieren breien

Vorig jaar ontwierp ik in dezelfde stijl een rendier. Waar zou de Kerstman zijn zonder zijn rendieren?

Rendier breien patroon

Brei je het rendier van Durable Coral (katoen) op pennen 2½ of 3 dan heeft het een schouderhoogte van ongeveer 9 cm.

Digitaal of boekje

Patroon kerstman boekjeBij de Kerst patronen kun je kiezen uit een digitaal patroon (per omgaande in je mailbox) of een papieren boekje. De verzendkosten voor het patroonboekje kerstman zijn 2,95 en voor het boekje rendieren 1,95 (briefpost).

Veel breiplezier!

❤️🤍

2 gedachten over “Nog vier weken

Reacties zijn gesloten.