Blog·Breipatroon

Kerstman breien

Kerstman breien patroon Wat zo fijn is aan breien, je kunt altijd weer nieuwe ideeën en creaties uitwerken. En in deze tijd vind ik het een zegen om relaxt en binnenshuis te kunnen werken. Deze kerstman breide ik afgelopen week. Helemaal van ribbels, tot in de kleinste details. Alle details en technieken staan pen voor pen, stap voor stap en foto voor foto uitgelegd in het patroon.

De kerstman is ontzettend leuk & lief om voor jezelf te breien of om cadeau te geven. Origineler kan niet ❤️

Kerstman breien

Kerstman breien ribbels Nieuwe ideeën ontstaan vaak in mijn hoofd en soms krijg ik een mail zoals afgelopen week van Marianne: “Ik ben op zoek naar een breipatroon van een kerstman. Nergens te vinden! Het zijn allemaal haakpatronen. En haken… dat is niks voor mij. Ik hoop dat je mij kunt helpen aan een breipatroon.”

Het toeval wilde dat ik net klaar was met andere projecten én dat ik direct voor me zag hoe het kerstmannetje moest worden. Ik zag voor me een basis zoals de familie Ribbel, maar wel iets groter.

Kerstman breien patroonIk zag een ‘Buurman en Buurman gezichtje’ voor me (die neus!) en ook een 3D-effect door details in baard en kleding. Dit is allemaal gelukt.

Het patroon is een stap voor stap beschrijving van alle onderdelen. Inclusief veel foto’s van alle details. Een beeld is vaak duidelijker dan veel tekst. Het patroon is bijna een foto tutorial geworden.

Brei je de kerstman van Durable Coral (katoen) op pennen 2½ of 3 dan wordt hij ongeveer 20 cm.

Veel breiplezier!

❤️🤍