Blog·Breipatroon

Baseballvest maat 86-92 ⚾

Kindervestje breienHet afgelopen jaar kreeg ik veel vragen of ik ook een patroon had voor een kindervestje. Tot nu toe had ik alleen patronen ontworpen voor het breien van een babyvestje (ribbels), een gilet (ribbels) en een babyjasje (wafelsteek). Een patroon om een kindervestje te breien is daarom een mooie aanvulling!

Kindervestje breien

Ik koos voor een baseballvest omdat het geschikt is voor jongens en meisjes. Je kunt het eventueel personaliseren door er een letter of cijfer op te mazen.

Om het patroon te ontwerpen en het goed lijkend te krijgen, heb ik eerst een soort moodboard gemaakt. Wat maakt een basballvest karakteristiek? De boorden, de strepen en de kleurverdeling.

Baseballvest voorbeelden

 

Maat

Het patroon is een beschrijving voor maat 86-92. Voor kinderen van plm. 12 tot 24 maanden. 

Ik breide dit vestje met pennen 5. Brei je zelf liever met dunnere pennen of ander garen? Dan kom je op een maatje kleiner uit.

Kindervest breien patroonDe boord rond de nek is kenmerkend voor een baseballvest. Na elke pen neem je met de haaknaald een extra steek op. In het patroon staat dit pen voor pen beschreven.

Baseball vest mouwBaseballvesten zijn er ook met een raglan mouw, maar ik koos voor een rechte mouw. Juist omdat het een overgang tussen twee kleuren is, dan is het aan elkaar naaien van rechte mouwen en rechte panden eenvoudiger.

Kindervest breien naadIn het patroon staan tips hoe je de naden van het kindervest eenvoudig en netjes kunt dichtnaaien.

Materiaal

Kindervest Scheepjes Merino SoftOnlangs breide ik een truitje en broekje maat 50-56 van Katia Merino Baby en babykleertjes maat 62-68 van merinowol van Schachenmayer. Dit keer koos ik nog een keer voor merinowol, namelijk de Merino Soft van Scheepjes. Maar het kindervestje breien van ander garen kan natuurlijk ook.

Patroon

Kun je recht en averecht, dan kun je dit kindervestje breien! Het patroon is stap voor stap beschreven met veel tips en foto’s.
Het patroon kost 5,- en is te bestellen in de webshop. Je ontvangt het digitale patroon per omgaande in je mailbox om snel te kunnen beginnen. Veel breiplezier! ⚾