Blog

Knuffel EHBO 💕

Knuffel repareren nieuwe veiligheidsogenEr was eens een jonge hond die ging spelen met twee knuffels. De hond was te sterk en de knuffels raakten ernstig gewond. Hun peutermama is ontroostbaar nu ze niet meer kan knuffelen met haar favoriete knuffels. Via via kwamen de ouders van de peuter in contact met Breimeisje.

Nooit eerder was ik een knuffeldokter, maar ik voelde mij bekwaam genoeg voor deze operatie.

Veiligheidsoogjes en laddersteek

Laddersteek naaienDe voorbereiding bestond uit het bestellen van nieuwe veiligheidsogen bij Zijmaakthet. Naaigaren in de juiste kleur had ik nog liggen. Ik keek YouTube filmpjes over het bevestigen van veiligheidsoogjes en ik zocht op geschikte steken. De meest geschikte steek, de laddersteek lijkt op de matrassteek. Natuurlijk!

Ik begon met de knuffel die één oog miste. Best spannend! Wetende dat er een klein meisje met hooggespannen verwachtingen het lot van haar knuffels in mijn handen had gelegd.


Hoe een knuffel reparerenOok was het spannend omdat ik maar één kans had. Loshalen en opnieuw naaien zou het er immers niet mooier op maken.

Het gat was best groot. Ik naaide voorzichtig en met een enkele draad. Toen het gat bijna dicht was, bevestigde ik het oogje en naaide ik de rest dicht. Voor extra stevigheid ging ik er nog een keer langs met een dubbele draad.

Er is nog een flink litteken zichtbaar, maar er kan weer met haar worden geknuffeld!


Knuffel reparatieNa een pauze was haar zusje aan de beurt. Ik naaide de linkerkant dicht en daarna de rechterkant tot er nog een klein gaatje over was. Ik bevestigde beide ogen en ging overal nog een tweede keer langs met een dubbele draad.


Knuffel repareren hoeDe tweede knuffel leek een grotere uitdaging, maar omdat de gaten minder groot waren, is ze toch goed hersteld!


Binnenkort worden ze herenigd met hun peutermama 💕

Poppendokter knuffeldokter
 

Nieuw patroon

Sweater shawl collarHet nieuwe patroon voor de trui met sjaalkraag vordert gestaag! Ik brei nu de vijfde en laatste maat. Daarna schrijf ik het patroon uit en begin augustus zal ik het patroon publiceren.

Tot binnenkort!

🤍🤍🤍

 

7 gedachten over “Knuffel EHBO 💕

 1. Ohhh wat zal peutermama weer gelukkig zijn!!
  Wat heb je dat goed opgelost.
  Top!!

 2. Het is altijd weer een uitdaging om iets dierbaars te herstellen.
  De knuffels zijn mooi gerepareerd en juist zo’n litteken geeft het nog meer charme soms.
  Als moeder en oma ben je dan echt een reddende engel.

 3. Wat zijn de twee beren weer mooi geworden ik had het niet zo mooi voor me kaar gemaakt En wat zal de kinderen blij zijn met hun knuffels

 4. goedemorgen wat een goed gelukte operatie en een mooi resultaat
  een fijne vakantie wens ik je en tot ziens
  groet van Toos Hultermans

 5. Lief breimeisje,
  Ontroerend! En wat een lief gebaar om de knuffels weer ‘beter’ te maken.
  Een echte win-winsituatie, peutermama blij dat ze haar knuffels weer heeft en een boodschap op later termijn…… er zijn mensen op deze wereld die zich echt inzetten en zorgen voor een positief gevoel.
  Warme groetjes

 6. Re op breien met écht kleine restjes. Ik doe niet anders! Ik krijg regelmatig Restjes garen vanaf 4 gram tot hooguit 30 gram. Ik wacht net zo lang tot ik dezelfde soort heb en combineer dit met kleuren die bij elkaar passen. Daar brei ik leuke baby en kinderkleding van. Nu van ini mini restjes met een peutermuts bezig. Als ik behoorlijk wat gebreid he gaat het voor een goed doel naar Oosteuropa. Zo leuk om te doen.

  1. Hoi Alice,
   Wat is het dankbaar werk hé. Van eigenlijk niets meer toch weer iets moois creëren.
   Ik doe dit ook en het is elke keer weer een goed gevoel als er een knuffeltje of baby/ peuter mutsje of truitje tevoorschijn komt.
   Er is al veel naar rampgebieden gegaan, ver weg, maar ook dicht bij huis.
   Adressen genoeg waar je de spullen kwijt kunt.

Reacties zijn gesloten.