Blog·Breipatroon

Kraamcadeau breien

Kraamcadeau breien patroon mouwvestjeEr is veel vraag naar het breien van kraamcadeautjes. Her en der staan er babyitems op mijn website, ik heb nu 4 patronen – gebreid van merinowol – gecombineerd in 1 boekje.

Maat 56-62
Het mouwvestje, mutsje en de wantjes passen een baby tot ongeveer 4 maanden.
De sokjes hebben een groot pasbereik en passen een baby tot ongeveer 9 maanden.

Update gebreid van merinowol

Voor wie mij al geruime tijd volgt: de babyitems in deze set zijn niet nieuw, maar ik heb ze nu allemaal gebreid van hetzelfde garen, hier en daar is het patroon aangepast in verband met een andere stekenverhouding.

Babysokjes

Babysokjes breien merinowolBabyouders zijn altijd blij met een paar zelfgebreide sokjes voor hun kindje. Sokjes die warm zijn en blijven zitten. Het patroon staat al jaren als gratis patroon op de website en is nu ook een onderdeel van deze set.

Mouwvestje

Baby mouwvestjeVeel gezinnen hebben alles al en komen om in de spullen. Wat ze niet hebben voor hun kindje is een mouwvestje. Weinig mensen kennen zo’n vestje. Het wordt ook wel een slaapvestje of bedjasje genoemd. Een mouwvestje is ideaal voor pasgeboren baby’s die veelal met hun armpjes omhoog slapen.

Benodigdheden

Baby mouwvestje breien

 • Patroon van Breimeisje
 • De voorbeelden zijn gebreid van Gründl Merino Pure, 100% merinowol. Per bal 50 gram en 120 meter. Vier bollen voor de hele set.
 • 1 knoopje Ø 18mm
 • Twee paar breipennen dikte 3 en 3½ of dikte 3½ en 4
 • Haaknaald zonder handvat dikte 3
 • Twee kabelnaalden (dikte 2½ t/m 4 zijn goed), deze gebruik je als hulpnaald. Kabelnaalden zijn handig omdat je hiermee aan beide kanten verder kunt breien. Heb je geen kabelnaalden, dan kun je steken ook op een hulpnaald overnemen.
 • Dunne, stompe naald

Bekijk hier het patroon
of het complete pakket.

Baby (krab)wantjes

Babywantjes breien patroonIn het patroon staan ook een paar wantjes voor een pasgeboren baby. Ook te gebruiken als anti-krabwantjes. Soms wil je voorkomen dat je baby zichzelf in zijn slaap krabt door scherpe nageltjes.

Babymutsje

Babymutsje merinowolEen bijpassend mutsje maakt de set compleet.

Heb je een smalle beurs en wil je vooralsnog alleen breien aan de hand van gratis patronen?
De babysokjes staan hier gratis beschreven.
En een muts op pennen 3½ vind je hier.

Het mouwvestje en de wantjes zijn er alleen als kooppatroon.

Compleet pakket

Kraamcadeau breien pakketWil je deze set bestellen als compleet pakket? Dat kan natuurlijk! Je hoeft alleen maar een kleur te kiezen. Het patroon, 4 bollen garen en een knoopje worden dan automatisch aan je winkelwagentje toegevoegd.

Een pakket bestaat uit:

 • patroon kraamcadeaus breien
  (download of boekje)
 • 4 bollen Gründl Merino Pure
  (kleur naar keuze)
 • 1 knoopje Ø 18mm
  (kleur naar keuze)


Gründl Merino PureMerino Pure is 100% zuivere, fijn gesponnen merinowol (superwash). Schrik niet van het woord ‘wol’. Deze wol is behandeld waardoor het niet meer kriebelt. Maar het is wel lekker zacht en warm! Het garen kan in de wasmachine op 30 of 40 graden, op een fijnwasprogramma. Het garen glijdt fijn over de pennen, het geeft een heel gelijkmatig breiwerk en het draagt fijn. Keuze uit vele kleuren!

Pakket: € 22,95

Het pakket wordt vacuüm verpakt en als brievenbuspakje verstuurd.
Wel zo handig! ✉️

Verzendkosten Nederland: 3,95
Verzendkosten België: 8,95
Vanaf 50,- gratis verzending

Veel breiplezier!

🤍🤍🤍