Blog

Laat de herfst maar komen! Drie nieuwe patronen

Driehoek sjaal breien patroon De kabelpatronen slaan goed aan! Na het kabelvest en de kabelmuts, breide ik een sjaal met kabels.

Afgelopen week besloot ik ook nog een paar bijpassende polswarmers te breien. Er is nog geen papieren boekje van, maar het patroon is al wel beschikbaar als digitale download.

Muts gebreid op twee pennen

Patroon muts twee pennenBerber wilde alle nieuwe items wel even showen 💕

De muts die zij draagt is ook nieuw. Een beschrijving in 4 maten, baby-peuter, schoolkind, tiener en volwassene. De muts is geheel gebreid in boordsteek en heeft een unieke mindering aan de bovenkant!

Zoek je een regelaar voor een expositie, een beurs of een feest? Bel Berber! Ze is een geweldige ‘rechterhand’ en een kei in regelen.

Benodigdheden

  • De voorbeelden zijn gebreid van Lana Grossa Cool Wool Big (100% merinowol). Je hebt 2 bollen nodig voor een paar polswarmers, 3 bollen voor een muts en 5 bollen voor een sjaal van ongeveer 120 cm breed en 50 cm hoog.
  • Twee breipennen dikte 3 (bij een losse of normale hand van breien) of 3½ (als je strak breit)
  • Kabelnaald
  • Dunne, stompe (borduur)naald
  • Eventueel een Prym Kwast Maker

Lana Grossa Cool Wool Big

Lana Grossa Cool Wool BigLana Grossa Cool Wool Big is een hoge kwaliteit merinowol. Het garen kan in de wasmachine op 30 graden, bij voorkeur een fijnwasprogramma. Schrik niet van het woord ‘wol’. Deze wol is behandeld waardoor het niet meer kriebelt. Maar het is wel lekker zacht en warm!

En de kleuren van dit garen? Die zijn allemaal even prachtig!

Patroon driekhoek sjaal

Sjaal omslagdoek breien patroonHet voorbeeld is 120 cm breed en 50 cm hoog. Desgewenst kan de sjaal ook groter worden gebreid, maar dan heb je wel een rondbreinaald en meer garen nodig.

Het patroon is heel gedetailleerd uitgeschreven. Wie wil nou puzzelen op een patroon? Bij dit patroon hoeft dat dus niet. Het is pen voor pen beschreven. De beschrijving bevat ook tips voor een nette afwerking.

Digitaal of boekje

Het digitale patroon van de sjaal bestaat uit 12 A4 en ontvang je per omgaande in je mailbox. Een papieren patroonboekje is A5 formaat en bestaat uit 16 pagina’s. Verzendkosten 1,95 (brievenbuspost).

 

Veel breiplezier!

🤍🤍🤍