Blog·Breipatroon

Mouwvestje breien

Mouwvestje breien Het patroon voor het breien van een mouwvestje was aan een update toe. Ik breide het ooit van biologisch katoen, maar dat garen is al jaren niet meer te koop. Onlangs ontdekte ik Durable breikatoen, ideaal garen voor het breien van babykleding en daarom heb ik het mouwvestje opnieuw gebreid en het patroon uitgebreider beschreven.

Wat is een mouwvestje

Baby mouwvestjeWeinig mensen zijn bekend met een mouwvestje. Het wordt ook wel een slaapvestje of bedjasje genoemd. Een mouwvestje is ideaal voor pasgeboren baby’s die veelal met hun armpjes omhoog slapen.

Mouwvestje waarom?

Veel babykleding heeft geen boord aan de mouwen, daardoor worden baby’s onderarmen koud en zal hij minder goed slapen. Een pasgeboren baby kan ook in een slaapzak slapen, maar juist een strak opgemaakt bedje vindt een jonge baby fijn. Hij heeft immers nog geen controle over zijn lijfje en een baby houdt zichzelf nogal eens wakker door maaiende armpjes en trappelende beentjes.

baby mouwvestjeIn een goed en veilig opgemaakt bedje liggen baby’s armen nog altijd boven de dekens. Een extra vestje juist over het deel dat niet onder de dekens ligt, helpt je baby comfortabel en behaaglijk warm te blijven.

Mouwvestje breien of kopen

Kant-en-klare mouwvestjes zijn te koop, maar hoe leuk is het om er een zelf te breien als je (klein)kind verwacht? Of brei het als kraamcadeautje. Zeker weten origineel!

Benodigdheden

Mouwvestje patroon

  • Patroon van Breimeisje
  • Twee bollen Durable Breikatoen. Het voorbeeld is gebreid in de kleuren lichtgrijs (2232) en donkerblauw (95)
  • 1 knoop Ø 18 mm
  • Twee breipennen dikte 2½ en twee breipennen 3
  • Stompe naald

Bestel het patroon los (download of boekje)

of een speciaal pakket (kleurkeuze garen en knoop).

Speciaal pakket

Boek Slapen als een babyVoordat ik van Breimeisje mijn werk ging maken, was ik verpleegkundige. Vanuit dat vak schreef ik in 2015 een boek.

Slapen als een baby is een boek voor (aanstaande) ouders die willen weten hoe ze rust en evenwicht kunnen vinden in hun leven met een baby. Een nieuw leven, dat allerlei vragen over voeding, slapen en huilen met zich mee brengt. Het boek geeft je informatie en inzicht waarmee je zelf een manier kunt vinden die bij jou en bij jouw baby past.

Derde druk: april 2019
92 pagina’s
ISBN: 978-94-6233-104-4

Lees de reviews op de boeksite >>
Reviews op Bol.com >>

Tijdelijke aanbieding:
Breipakket mouwvestjeBen je in blijde verwachting van een (klein)kind en wil je iets unieks? Bestel dan het combinatiepakket van een pakket voor het breien van een mouwvestje en het boek Slapen als een baby!

Het pakket bestaat uit:

  • Boek Slapen als een baby
  • Patroon mouwvestje (keuze tussen download of boekje)
  • 2 bollen Durable Breikatoen (kleuren naar keuze)
  • 1 knoop Ø 18 mm (kleur naar keuze)

Alle onderdelen los € 23,95,
nu samen slechts € 15,95!

Voor wie wil slapen 😴
en iets praktisch & origineels wil breien 🧶

Veel lees- en breiplezier!


 

 

Een gedachte over “Mouwvestje breien

  1. Het vestje werd een ziellewarmertje genoemd. Mijn tante breide het.

Reacties zijn gesloten.