Blog

Nog meer poppenkleertjes!

Poppenkleertjes breien patroon baseballvestNa het breien van een truitje en broekje voor poppen, kreeg ik de smaak te pakken en ontwierp ik twee nieuwe patronen: een jurkje en een baseballvestje voor de pop ❤

Poppenjurkje patroon

Jurkje breien patroon popMijn doel is om kleertjes te bedenken zonder klittenband (onhandig bij wol), zonder knoopjes (onveilig) en zonder strikjes (ongeschikt voor kinderen).

Het jurkje kan worden aangetrokken over het hoofd en hoeft dus niet dichtgeknoopt of gestrikt te worden.

Pasvorm

Poppenkleertjes breien jurkjeHet hoofdbandje is in feite een lang lapje dat je altijd passend om het hoofd kunt strikken.

Een onderbroekje maat de set helemaal af. Het onderbroekje heeft een elastische taille en de pasvorm is precies afgestemd op babypoppen.

De onderbroekjes zijn gemakkelijk aan- en uit te trekken en blijven perfect zitten!

Maten babypoppen

Poppenkleertjes breien patroon jurkjeIn het patroon staan 4 maten beschreven, voor babypoppen van 30, 36, 40 en 43 cm.

Baseballvestje patroon

Poppenkleding breien patroon baseballOok het patroon voor het baseballvestje is er in 4 maten. Met bijpassend mutsje. En dezelfde onderbroekjes als bij de set van het jurkje.

De voorbeeldpoppen zijn van Llorens, Paoala Reina, Miniland en Baby Born.

Zonder knoopjes of strikjes

Poppenkleertjes zonder knoopjes over hoofdHet vestje kan worden aangetrokken over het hoofd en hoeft dus niet dichtgeknoopt te worden.

Zoals het kinderpatroon

Kleertjes breien Baby Born baseballvestIk ben er best trots op hoe goed dit patroon is gelukt!

Het lijkt echt op de baseballpatronen voor kinderen.

Materiaal

De voorbeeldkleertjes zijn gebreid van Katia Basic Merino. Ik koos voor wol met een stekenverhouding van 22×29, met andere woorden 22 steken en 29 pennen komt op ongeveer 10×10 cm. Er zijn vele soorten garens met deze stekenverhouding, of 22×30, 21×28. Bij dit soort kleine breiwerkjes geeft dit geen grote verschillen. Wat wel verschil maakt, is het soort garen. Wol geeft doorgaans een elastischer breiwerk dan katoen. En dat is wel fijn bij het aantrekken van de kleertjes.

Uitgebreide patronen

Kleertjes breien Paola Reina Llorens babypop baseballvestHet patroon is pen voor pen uitgeschreven. In de beschrijving staan ook veel foto’s van alle stapjes en ook tips voor een nette afwerking.

Welk poppenmoedertje of -vadertje ga jij blij maken met zelfgebreide kleertjes? ❤

Digitale download

Poppenkleertjes breien patroonDe patronen zijn is beschikbaar als digitale bestanden. Desgewenst uit te printen op A4.

Na je bestelling krijg je per omgaande een e-mail bevestiging met daarin de link om het patroon te downloaden. Je kunt dus meteen aan de slag!

 

🤍🤍🤍

Veel breiplezier!