Blog·Breipatroon

Babysokjes breien met UGGs als voorbeeld

Babysokjes breien met UGGs als voorbeeldAl turend naar een voorbeeld op mijn scherm breide ik een babysokjes met UGGs als voorbeeld. Dat klinkt simpel, maar bij het derde exemplaar was ik pas tevreden. Vaak heb ik de basis wel in mijn hoofd, maar is het puzzelen op de details. En dan wil ik dat het ook nog een beetje lijkt op de echte UGGs.

Baby Uggs breien patroonAls ik een uniek patroon maak, vind ik het leuk als anderen het ook kunnen breien. Bij deze babysokjes is dat weer gelukt! Iedereen die recht en averecht kan breien, kan ze maken! Ik heb het patroon heel gedetailleerd uitgeschreven, pen voor pen, inclusief foto’s en tips.

Van veel babysokjes kun je gewoon twee dezelfde exemplaren breien, dus toen ik al halverwege de tweede bootie was, bedacht ik me ineens dat het tweede sokje in spiegelbeeld moest 😉 In het patroon heb ik dat ook beschreven (plus foto).

Maat: voor baby’s tot ongeveer 6 maanden.

Materiaal

Het voorbeeldpaar heb ik gebreid van Phil Etik van Phildar, kleur Havane. Andere katoen kan ook, als het maar geschikt is voor pennen 3½.
En verder vier knopen Ø 2 cm.

Patroon babysokjes breien met UGGs als voorbeeld

Ga naar het patroon

Babysokjes breien met UGGs als voorbeeld

Babysokjes breien met UGGs als voorbeeld

Babysokjes breien met UGGs als voorbeeld