Blog·Breipatroon

Babyjasje wafelsteek van Baby Cashmere

Babyjasje wafelsteek gebreid van Baby CashmereHet door mij ontworpen babyjasje in wafelsteek heb ik gebreid van Baby Cashmere. Baby Cashmere is een mix van natuurlijke vezels met zuivere, fijngesponnen merinowol met cashmere (kasjmier), voor speciale breiprojecten.

Het is een heerlijk zacht en (maar niet pluizig) garen in pastelkleuren. Zacht, maar absoluut niet kriebelig.

Baby Cashmere breit fijn en is zeer geschikt voor het maken van babykleding en -dekentjes.

Er is geen vergelijkbaar alternatief voor het Baby Cashmere. Zo apart. Er zijn zoveel merken en zoveel soorten garens. Ik heb hulp gevraagd aan Caroline van Caro’s Atelier. Een bolletje Cashmere opgestuurd. Ze heeft haar (enorme) assortiment doorgespit, maar nee. Het blijkt dus echt uniek babygaren, daarom heb ik het zelf op voorraad.

Babyjasje wafelsteek

Wafelsteek breienDe patronen van Breimeisje zijn gedetailleerd uitgeschreven, inclusief veel foto’s en tips voor een nette afwerking.

Wafelsteek randenBij het patroon van het babyjasje in wafelsteek zijn met name de randen goed beschreven. Deze brei je er aan vast, tegelijkertijd met de wafelsteek.

Bij de hals worden de voorpanden geminderd en loopt het randje mooi door.

Wafelsteek mouw randOok de mouwen is een kwestie van minderen en tegelijkertijd een randje breien. Dit randje kun je eenvoudig, netjes en glad dichtnaaien waardoor er geen dikke bobbel aan de binnenkant van de mouw ontstaat.

Populair patroon

Babyjasje ribbels en wafelsteekHet jasje in wafelsteek is al jaren een populair patroon. Ik breide al meerdere jasjes van verschillende soorten garens.

Onlangs kreeg ik van een trotse oma deze foto gemaild van haar tweeling kleindochters, de een met een ribbeljasje en de ander heeft een jasje in de wafelsteek aan.

Wafelsteek breien tutorial

proeflapje wafelsteekWil je ander garen gebruiken of heb je nog geen ervaring met de wafelsteek? Brei dan eerst een proeflapje om te oefenen en om de stekenverhouding te ontdekken. Van de wafelsteek is een tutorial.

Vergeet niet om je te abonneren op het
YouTube kanaal van Breimeisje!

Maattabel

Baby CashmereLet op! Op de wikkel van het Baby Cashmere garen staat pennen 5-6, maar als je op dunnere pennen breit, dan wordt de wafelsteek mooier en gelijkmatiger. Zelfs al heb je een strakke hand van breien (heb ik ook), dan nog is mijn advies om dikte 4 te gebruiken.

Maat 50-56: voor pasgeboren baby’s van ongeveer 0 tot 2 maanden (lengte baby 40-56 cm)
Maat 62-68: voor baby’s van ongeveer 2 tot 6 maanden (lengte baby 57-68 cm)
Maat 74-80: voor baby’s van ongeveer 6 tot 12 maanden (lengte baby 69-80 cm)

Patroon babyjasje wafelsteek

Patroon wafelsteek breienHet patroon van alledrie de maten kost 7,50 en is te bestellen in de webshop. In het patroon staat de beschrijving van drie maten. Je kunt kiezen tussen een digitale download of een papieren boekje.

 

Babysokjes breien pasgeboren babyBrei je ook de bijpassende sokjes?
Per paar heb je daarvoor 1 bol Baby Cashmere nodig.

Babysokjes breien baby 3 maanden

Babysokjes breien baby 3 maanden