Blog·Breipatroon

Babyjasje wafelsteek

Babyjasje wafelseek baby 6 maandenHet door mij ontworpen babyjasje in wafelsteek heb ik inmiddels meerdere keren geupdatet. De vorige versie breide ik van Baby Cashmere, maar dit garen is niet meer leverbaar. De nieuwste versie breide ik van Katia Merino Sport . Wederom heerlijk zachte babyjasjes!

Babyjasje wafelsteek

Wafelsteek breienDe patronen van Breimeisje zijn gedetailleerd uitgeschreven, inclusief veel foto’s en tips voor een nette afwerking.

Wafelsteek randenBij het patroon van het babyjasje in wafelsteek zijn met name de randen goed beschreven. Deze brei je er aan vast, tegelijkertijd met de wafelsteek.

Bij de hals worden de voorpanden geminderd en loopt het randje mooi door.

Wafelsteek mouw randOok de mouwen is een kwestie van minderen en tegelijkertijd een randje breien. Dit randje kun je eenvoudig, netjes en glad dichtnaaien waardoor er geen dikke bobbel aan de binnenkant van de mouw ontstaat.

Populair patroon

Babyjasje ribbels en wafelsteekHet jasje in wafelsteek is al jaren een populair patroon. Ik breide al meerdere jasjes van verschillende soorten garens.

Onlangs kreeg ik van een trotse oma deze foto gemaild van haar tweeling kleindochters, de een met een ribbeljasje en de ander heeft een jasje in de wafelsteek aan.

Wafelsteek breien tutorial

proeflapje wafelsteekWil je ander garen gebruiken of heb je nog geen ervaring met de wafelsteek? Brei dan eerst een proeflapje om te oefenen en om de stekenverhouding te ontdekken. Van de wafelsteek is een tutorial.

Vergeet niet om je te abonneren op het
YouTube kanaal van Breimeisje!

Maattabel

Maat 50-56: voor pasgeboren baby’s van ongeveer 0 tot 2 maanden (lengte baby 40-56 cm)
Maat 62-68: voor baby’s van ongeveer 2 tot 6 maanden (lengte baby 57-68 cm)
Maat 74-80: voor baby’s van ongeveer 6 tot 12 maanden (lengte baby 69-80 cm)

Patroon babyjasje wafelsteek


Wafelsteek patroon
Het patroon is te bestellen in de webshop. Je kunt kiezen tussen een digitale download of een papieren boekje.


 

Babysokjes wafelpatroonBrei je ook de bijpassende sokjes? 🥰

Babysokjes wafelsteek baby 2 maanden

Jasje sokjes wafelsteek baby 3 maanden