Blog·Breipatroon

Babysokjes patentsteek

Lagere temperaturen, tijd voor (iets) warmere babysokjes. Net als de zomerschoentjes is dit patroon vooral gebreid in patentsteek (dus nog steeds luchtig). Wil je de patentsteek steek leren breien? Dan is dit patroon ideaal om mee te beginnen!

Deze babysokjes brei je op twee breipennen. De sokjes zijn ook nog eens praktisch; ze blijven namelijk goed zitten aan baby’s voetjes, o.a. door het koordje. Babysokjes zijn altijd leuk om te breien en om weg te geven.

Babysokjes patentsteek patroonKijk eens hoe leuk het zooltje er uit ziet. Daarna ga je over in patentsteek, vervolgens ribbels met een rij gaatjes (voor het koordje) en dan weer patentsteek.

Het patroon is ook geschikt voor beginners! Zelfs als je nog nooit patentsteek hebt gebreid, gaat het je lukken met het patroon dat stapje voor stapje is beschreven aan de hand van foto’s.

De babysokjes zijn geschikt voor babyvoetjes tot 11 cm (tot ongeveer 9 maanden).

Materiaal

De voorbeeldparen heb ik gebreid van Fair Cotton van Katia. Van 1 bol kun je een paar sokjes breien en als je handig bent, ook nog een paar zomerschoentjes. Andere katoen kan ook, als het maar geschikt is voor pennen 2½.

Patroon babysokjes patentsteek

Patroon babysokjes patentsteek (3,50)
Beide patronen, zowel de zomerschoentjes als de babysokjes patentsteek (5,25)

Babysokjes patentsteek patroon

Babysokjes patentsteek patroon