Blog·Breipatroon

Hip vestje – breipatroon in 3 maten

Patroon gilet vestje breien kind maat 86Naar aanleiding van de vorige patronen heb ik gemerkt, dat ik niet de enige ben die houd van ribbels breien. Leuk!

Mijn nieuwste project is een patroon voor een gilet / vestje. Iedereen die kan breien, kan dit hippe gilet maken! Het patroon is gedetailleerd uitgeschreven, pen voor pen, inclusief foto’s en een telpatroon. Grote delen van dit vestje kun je breien tijdens het televisie kijken of al kletsend met andere breiers.

Materiaal

Scheepjes Stone Washed XL is er in 23 kleurenHet gilet kun je van allerlei soorten garen breien. Ik koos voor Stone Washed XL (70% katoen, 30% acryl) van Scheepjes. En een grote houten knoop Ø 3 cm.
Het garen is dik en stevig, maar voelt ook zacht en comfortabel en is verkrijgbaar in 23! kleuren.
Blauw en rood kocht ik in een fysieke winkel en geel online bij Caro’s Atelier *

Op werkdagen besteld voor 20.00 uur = dezelfde dag verzonden en 3 tot 5 bollen kan als brievenbuspakje (wordt vacuüm verpakt).

Proeflapje

Een proeflapje breien is niks aan als je veel zin hebt in een nieuw breiwerk, maar het is in ± 20 minuten klaar en kan een wereld van verschil maken.

Brei een lapje van ruim 10 centimeter breed en ruim 10 centimeter lang. Tel hoeveel steken en hoeveel ribbels er bij jou in precies 10 x 10 centimeter zitten.

Wie dezelfde hand van breien heeft als ik, kan de aangegeven maat bij het patroon kiezen. Wie dezelfde hand van breien heeft als op de wikkel staat, kiest voor maat 86 en krijgt dan in werkelijkheid maat 110. Maat 86 is voor een dreumes en maat 110 is voor een kind van 4 jaar, dat is dus een groot verschil.
Ook als je ander garen kiest dan Stone Washed XL, geeft een proeflapje veel inzicht.

Stekenverhouding – omrekentabel

Stekenverhouding breien berekenen, omrekentabel Stone Washed XL
Klik op de tabel voor een groter formaat

Omdat ik strakker brei dan op de wikkel vermeld staat, heb ik een omrekentabel gemaakt. Dit om te voorkomen dat je op een grotere maat uitkomt, dan je verwacht had.

Ga naar patroon maat 86/92 >>
Ga naar patroon maat 98/104 >>
Ga naar patroon maat 110/116 >>

Kies je voor hetzelfde garen en hou je deze tabel aan, dan moet het goed komen.

Patroon gilet - vestje voor kind breien