Blog·Gratis

Patroon hart breien

Hart breien gratis patroon telpatroonNa het succes van het ster patroon, moest er natuurlijk ook een breipatroon van een hart komen ❤

Als je een hart wilt breien en voor het ontwerp ruitjespapier gebruikt, dan ziet jouw breipatroon er anders uit dan jouw breiwerk.

Door een hart te breien, heb ik een telpatroon kunnen maken die goed overeenkomt met breiwerk. Gratis te downloaden! Delen is ook toegestaan, mits je de bron breimeisje.nl vermeldt.

Hart breien of mazen

Patroon hart breien gratis breipatroon telpatroonEen hart is geschikt om in recht en averecht te breien, maar je kunt het ook inbreien of opmazen. Als je de het hart in 1 kleur houdt en in recht en averecht breit, dan kun je een deken of omslagdoek breien die te gebruiken is aan beide kanten.

Ik ben fan van breien met biologisch katoen. Natuurlijk materiaal, heerlijk zacht en het breit fijn.

Een proeflapje van 26 steken en 34 toeren tricotsteek gebreid op pennen 3,5 komt bij mij overeen met 10 x 10 cm.

Voor een klein dekentje heb je 4 of 5 bollen van 50 gram nodig.

Telpatroon ster

Hart breien gratis patroon telpatroonWil je meerdere harten breien, gebruik dan een telpatroon. Bedenk welke afmeting je op uit wilt komen en brei een proeflapje om uit te rekenen wat jouw stekenverhouding is. Daarna reken je uit hoeveel harten je kunt breien en hoeveel steken je aan de zijkant over houdt.

Brei de eerste toeren in ribbelsteek en ook de eerste 5 steken van elke pen recht breien, dan krult de deken niet om.

Download telpatroon hart (pdf)