Blog·Breipatroon

Breipatroon kattenmand

Patroon kattenmand breienDe kattenmand is af
AND SHE LOVES IT!! ❤

De rand heb ik volgens patroon gebreid en de pootafdrukjes ingebreid. Het patroon bevat ook een telpatroon voor een rand met hartjes of botjes (voor een hondenmand).

Breimeisje maakt kattenmandHet patroon beschrijft vier maten op pennen 4,5. Ik brei zelf het liefst met 3,5 dus ik heb eerst een proeflapje gebreid en het patroon omgerekend. Met middelste gedeelte van het Engelse patroon begreep ik niet goed, dit heb ik naar eigen inzicht gebreid in vier delen, twee helften bovenkant, twee helften onderkant. Toen ik met de laatste hand bezig was, leek het alsof ze niet kon wachten om het mandje uit te proberen ;-)

Ik had mijn camera in de aanslag moeten houden, want ze ging meteen in haar mandje staan kneden! Gefilmd met mijn mobiel, kwaliteit niet super, maar leuk om te zien hoe tevreden ze is. Op 1.47 min. gaat ze eindelijk liggen :-D

Daarna alsnog een paar mooie foto’s gemaakt. Deze kattenmand is een echte aanrader om te breien!

Update

Ik vroeg de ontwerpster om toestemming het patroon te vertalen, dit kreeg ik en het patroon is nu ook te koop in het Nederlands

Patroon poezenmand breien   Patroon kattenmand breien