Blog·Gratis

Patroon ster breien

Baby gebreide deken met ster gratis patroonAls je een ster wilt breien en voor het ontwerp ruitjespapier gebruikt, dan ziet jouw breipatroon er anders uit dan jouw breiwerk.

Door deze deken te breien heb ik een telpatroon kunnen maken die goed overeenkomt met breiwerk. Gratis te downloaden! Delen is ook toegestaan, mits je de bron breimeisje.nl vermeldt.

Breipatroon sterSter breien of mazen

Een ster is geschikt om in recht en averecht te breien, maar je kunt om ook inbreien of opmazen. Als je de ster in 1 kleur houdt en in recht en averecht breit, dan is de deken of omslagdoek aan beide kanten te gebruiken.

Ik ben fan van breien met biologisch katoen. Natuurlijk materiaal, heerlijk zacht en het breit fijn.

Breipatroon sterEen proeflapje van 26 steken en 34 toeren tricotsteek gebreid op pennen 3,5 komt bij mij overeen met 10 x 10 cm.

Voor dit dekentje had ik 4 bollen van 50 gram nodig.

Het patroon heb ik in de breedte gebreid zodat de deken aan de zijkanten goed ondergestopt kan worden. Baby’s trappelen dekens immers snel los.

Breipatroon sterDe afmetingen van een kant-en-klare wiegdeken is meestal 75×100 of 70×90 cm. Dit dekentje is 68×86 cm geworden. Niet alleen geschikt als wiegdeken, maar ook als speelkleedje of omslagdoek.

Het is een heerlijk zacht en multifunctioneel dekentje voor een baby geworden.

Patroon babydeken

Voor deze wiegdeken zette ik 219 steken op en de eerste toeren breide ik in ribbelsteek.

De eerste 5 steken van elke pen breide ik ook steeds in rechte steken. Dit zorgt ervoor dat de deken niet omkrult.

Breipatroon sterAls je zelf een babydekentje wilt breien, bedenk dan welke afmeting je op uit wilt komen en brei een proeflapje om uit te rekenen wat jouw stekenverhouding is. Daarna reken je uit hoeveel sterren je kunt breien en hoeveel steken je aan de zijkant over houdt.

Download telpatroon (pdf)

N.B. de wiegdeken die ik gebreid heb om het telpatroon te kunnen maken, is verkocht.

Meer telpatronen

Bekijk ook het telpatroon voor het breien van een hart.