Blog·Gratis

Poncho breien

Poncho breien patroon beginnersIdeaal voor frisse zomeravonden: Een poncho!

Ik vond een eenvoudig patroon voor het breien van een poncho op de site van Knipmode. Twee kleuren in gerstekorrel, dat is het wel zo’n beetje.

Materiaal

Phildar Partner 6 GivreBrei de poncho van garen breien dat geschikt is voor pennen dikte 6. Ik koos voor Partner 6 van Phildar (25% wol, 30% acryl, 50% polyamide).

Mijn dochter wilde graag een blauwe poncho, we zochten de juiste tint en vonden Marine van Phildar. Daarna kozen we voor een bijpassende, lichte kleur en kwamen uit op Givre. Givre is Frans voor rijp en het is inderdaad precies de kleur van rijp. Geen wit, geen grijs, geen mintgroen, maar rijp. Een prachtige tint!

Partner 6 is licht en zacht garen, het is de toevoeging van wol dat het zo zacht maakt. Er zijn veel soorten wol, sommige prikken, maar sommige zijn juist heel zacht. Phildar Partner 6 is er in 36 kleuren.

Poncho breien patroon

Ga naar het patroon op Knipmode.nl (er opent een pdf in een nieuw venster).

Zoals je ziet, heb ik de poncho gebreid zonder de boorden.

En ik heb nog twee tips.
Tip 1: bekijk hoe je nagenoeg onzichtbaar een draad kunt aan- en afhechten en overgaan op een nieuwe bol.

Poncho breien tipTip 2: Als je ervoor wit zorgen dat de donkere rand rondom mooi aansluit, naai de delen dan aan elkaar volgens de afbeelding.

Poncho breien patroon beginnersJe start namelijk met breien met de donkere kleur en als afwerking brei je langs de zijkant van het andere deel ook een donkere rand.

Poncho breien patroon beginnersMijn dochter is blij met haar poncho en ik vond het leuk om eens iets voor haar te maken 😍

Aanvulling

Baby poncho breien patroonIn februari ontwierp ik een baby-poncho in maat 56-62 en 68-74. De patronen zijn te koop in de Breimeisje shop.