Blog

Poppenkleertjes breien

Poppenkleertjes breien patroonHet patroon voor het breien van poppenkleertjes is gelukt!

Mijn doel was om kleertjes te bedenken zonder klittenband (onhandig bij wol), zonder knoopjes (onveilig) en zonder strikjes (ongeschikt voor kinderen).

Welke patronen is vraag naar?

Patroon vogels breien‘Je kunt je geld maar één keer uitgeven’ wordt vaak gezegd. Dit geldt ook voor tijd. Ook tijd kun je maar één keer besteden.

Ik probeer mijn werktijd zinvol te besteden, maar het blijft lastig inschatten welk patroon rendabel zal zijn en welke minder.

Het vogelpatroon doet het gelukkig goed! Er was een aantal keren naar gevraagd. Daarom heb ik voor nieuwe ontwerpen ook voor iets gekozen waar al meerdere mensen naar vroegen: poppenkleding ❤

Poppenmaten

Kleertjes breien baby AnanabellNet als kinderkleding heb ik mijn ontwerpen gebaseerd op de lengte van de poppen. Als je de poppenkleertjes breit van het aanbevolen garen (Katia Merino Basic), dan zijn ze behoorlijk elastisch waardoor de kleertjes ook passen bij dikkere poppen.

Materiaal

De voorbeeldkleertjes zijn gebreid van Katia Basic Merino. Ik koos voor wol met een stekenverhouding van 22×29, met andere woorden 22 steken en 29 pennen komt op ongeveer 10×10 cm. Er zijn vele soorten garens met deze stekenverhouding, of 22×30, 21×28. Bij dit soort kleine breiwerkjes geeft dit geen grote verschillen. Wat wel verschil maakt, is het soort garen. Wol geeft doorgaans een elastischer breiwerk dan katoen. En dat is wel fijn bij het aantrekken van de kleertjes.

Babypop 36 cm

Poppenkleertjes breienDeze kleine versie van Babyborn is 36 cm en heeft een hard lijfje. Een hard lijfje is glad en dat maakt het aantrekken van kleertjes gemakkelijker dan bij een pop met een zacht lijf.

Hema pop met zacht lijf

Poppenkleertjes breien pop 40 cmDe Hema pop heeft een zacht lijf en is 40 cm lang. Een zachte pop is licht en knuffelbaar. Deze pop is tot en met zondag 21 april a.s. in de aanbieding. Voor 8,-

Bekijk de pop op HEMA.nl >>

Babyborn 43 cm

Poppenkleertjes breien voor baby born of annabellDe Babyborn die iedereen kent, is 43 cm.

Welk poppenmoedertje of -vadertje ga jij blij maken met zelfgebreide kleertjes? ❤

Het poppenbroekje heeft een elastische taille waardoor het broekje goed blijft zitten.

Pasvorm

poppenkleertjes breien patroon broekje babypopOok heeft het, net als het babybroekje, een heuse pasvorm, dus inclusief ‘kontje’.

Patroon poppenkleertjes

Kleertjes breien babypopIn de handleiding staan 4 maten beschreven. Voor poppen met een lengte van 30, 36, 40 en 43 cm. Uniek aan dit patroon is, dat het truitje en broekje aangetrokken kunnen worden zonder klittenband, knoopjes of strikjes.

Het patroon is pen voor pen uitgeschreven. In de beschrijving staan ook veel foto’s van alle stapjes en ook tips voor een nette afwerking.

Digitale download

Poppenkleertjes breien patroonHet patroon is beschikbaar als digitaal bestand. Desgewenst uit te printen op 9 A4’tjes. Na je bestelling krijg je per omgaande een e-mail bevestiging met daarin de link om het patroon te downloaden. Je kunt dus meteen aan de slag.

 

🤍🤍🤍

Veel breiplezier!

 

2 gedachten over “Poppenkleertjes breien

  1. Beste
    Ik zoek een patroon voor mijn berencollectie van een blauw jasje voor mijn beertje Paddington die ik maakte. Grootte van jasje 15cm.
    Dank
    Chantal Decrop

Reacties zijn gesloten.