Blog·Gratis

Schijfje citroen

Onderzetters breien schijfje citroen fruitDit patroon vond ik op een Amerikaanse website. Alle credits voor Kristen van Studio Knit. Om mijn grote project af te wisselen en omdat het zo’n leuk zomers patroontje is, heb ik afgelopen weekend gelijk een paar schijfjes fruit gebreid.

Patroon schijfjes fruit

Hoe je de schijfjes kunt breien legt Kirsten duidelijk uit in een filmpje. Ze heeft zelf grote onderzetters gebreid op pennen 7 en daarmee kwam ze uit op een doorsnede van 8 inch (20 cm). Ik heb pennen dikte 3 gebruikt om onderzetters voor glazen te breien met een doorsnede van plm. 11 cm.

Onderzetters breien schijfje citroen fruitHet patroon is ideaal om restjes katoen op te maken. Per onderzetter had ik zo’n 10 gram nodig (22-25 meter).
De kleur Capucine (oranje gemêleerd) van Phil Etik is mijn favoriete kleur voor een schijfje sinaasappel geworden.

Op een avond kun je zo een paar onderzetters maken. Ze zijn leuk om cadeau te geven.

Proost!