Blog·Haakpatroon

Tasje haken

Tasje hakenVoor lang speuren op internet heb ik niet veel geduld. Natuurlijk is het heerlijk om af en toe doelloos te scrollen en mooie werken te bewonderen, maar liever creëer ik nieuwe dingen zelf.
In de Facebookgroep Breien en haken voor beginners en gevorderden kwam dit tasje voorbij. Leuk toch? Af en toe haak ik eens wat, meestal een klein projectje. Fijn voor de afwisseling.

Tasje haken voor beginners

YouTube tasjes haken
Ga naar het YouTubekanaal van Maplelike
Voor wat betreft haken, ben ik een beginner. Dit tasje is dus ook geschikt voor beginners! Geen patroon om te lezen, je hoeft geen haaksymbolen te kennen, je hoeft geen Koreaans of Engels te kunnen verstaan. Gewoon de tutorial op YouTube volgen 😇

Rechtstreeks naar de tutorial
Bekijk het YouTubekanaal van Maplelike

Als je houdt van tasjes haken,
vergeet dan niet om te abonneren op haar kanaal.

Stersteek haken

Patroon tasje hakenMaplelike haakt het tasje met een dubbele draad. Dit heb ik zelf nog nooit gedaan, maar misschien geeft haken met een dubbele draad of ander garen een ander effect?

Mijn tasjes haakte ik met Durable Double Four. Fijn haakgaren en het geeft een mooi resultaat.

Wat ik extra leuk vond, was iets nieuws leren. De stersteek haken had ik nog nooit gedaan, maar het wordt heel duidelijk voorgedaan in de tutorial!

Een leren hengsel en sluiting zoals in de tutorial maakt het tasje natuurlijk sjieker, maar gehaakt kan ook. De knoop komt uit mijn eigen shop.

Een Nederlande webshop waar ze leren hengsels verkopen is nog niet zo gemakkelijk te vinden. Bij Marlaine zijn ze uitverkocht. Meer keuze vond ik bij Hobbii, een Deense shop, verzendkosten 5,95, dat valt nog mee.

Omdat Breimeisje mijn werk is, gun ik mezelf niet meer tijd om variaties te haken, maar dit tasje kun je ook in meerdere kleuren haken of in andere afmetingen, bijvoorbeeld een haaknaalden-etui.

Breinaalden etui

Breipennen etui - breipennen roletuiOver etuis gesproken: Sinds afgelopen weekend staan er weer breinaalden-etuis in de shop!

Ik zeg ‘weer’ omdat ik al eerder etuis verkocht. Een paar jaar geleden maakte mijn moeder ze, maar ze is inmiddels 70+ en heeft geen zin meer in voorraden fabriceren. Dat begrijp ik en daarom blij dat ik ze nu weer vond!

Zo’n oprolbare etui is superpraktisch om al je breipennen overzichtelijk in te bewaren.

 

Wat heb je nodig?

Tasje haken materiaalTerug naar het gehaakte tasje. Wat heb je nodig?

Wat moet je kunnen?

  • Losse
  • Vaste en halve vaste
  • Stokje en half stokje
  • Stersteek (wordt zeer duidelijk voorgedaan in de tutorial)

Haakervaringen gezocht

Hebben jullie wel eens een tasje of etui gehaakt?
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!
Ook tips met betrekking tot materialen zijn welkom.

 

Een gedachte over “Tasje haken

  1. Leuk tasje!
    Ik bestel regelmatig bij Hobbii. Ze werken met stapelkortingen, handig voor grote projecten.

Reacties zijn gesloten.