Blog

Vest met kabels breien

Patroon vest met kabelsSteelt jouw (klein)kind binnenkort de show met een mooi en uniek vest?

Het ontwerpen van een vest met kabels stond al lang om mijn verlanglijst. Ik bedacht ook dat de kabels aan de voorkant moesten overgaan in een uil 🦉

Dezelfde uil als van de polswarmers.

De uil is een kabelpatroon over 18 steken en de brede kabel beslaat ook 18 steken dus met dat idee begon ik aan dit vest.

Totaal anders aangepakt

Vest breien kind 6 jaarOmdat de uil een vast aantal steken en pennen beslaat, en omdat ik dit figuur bovenaan wilde hebben, moest ik het ontwerp van dit kindervest totaal anders aanpakken. Dit keer begon ik met de voorpanden en de grotere maten. Het werd flink puzzelen en rekenen.

Breiwerk blocken

Breiwerk blocken hoe doe je dat?Om je breiwerk wat platter te krijgen, kun je de onderdelen blocken. Met andere woorden: speld het breiwerk op een ondergrond van schuimrubber *, spray het nat met een plantenspuit en laat het liggend drogen. Het droogt dan op in die vorm, dus plat.

* Ik kocht zwembadtegels bij Action. Je kunt ze ook bestellen bij Bol.com

Uniek detail

Breimeisje vestje kabelsDe boord aan de voorkant door laten lopen bij de hals was een uitdaging, maar ik ben trots dat het is gelukt, een uniek detail van Breimeisje!

Jongens- en meisjessluiting

Patroon vest met kabelsEven vroeg ik me af of het nog wel van deze tijd is om een aparte jongens- en meisjessluiting te beschrijven. Maar, als je het genderneutraal wilt houden, welke kies je dan? 😅

Dus, beide sluitingen staan in het patroon beschreven, links over rechts en rechts over links.

Verdeling knoopsgaten

Breimeisje vestje kind 1 jaarIedereen heeft een eigen hand van breien en kan daardoor uitkomen op een ander aantal pennen. In het patroon vind je een rekensom die het voor iedereen mogelijk maakt om tot een goede verdeling van de knoopsgaten te komen.

5 maten

Kindervest kabels patroonIn de beschrijving staan 5 maten, van maat 86-92 (voor kindjes van 1-2 jaar) tot en met maat 134-140 (voor tieners).

Breimeisje vest met kabels breien Het roze vest wordt hier geshowd door een meisje van 11 jaar. De pasvorm is perfect!

Breimeisje kindervestZe vroeg of ze de muts mocht houden. Natúúúrlijk!

Benodigdheden

Katia Merino Aran

  • De voorbeelden zijn gebreid van Katia Merino Aran in de kleuren Blauwgrijs (98), Koraal (93), Saliegroen (91), Lichtgrijs (12) en Poederroze (53)
  • 6 knopen van 20 mm
  • Twee paar breipennen dikte 3½ en 4½ of dikte 4 en 5
  • Twee stekenhouders / hulpnaalden
  • Haaknaald zonder handvat dikte 3
  • Kabelnaald dikte 4
  • Stekenmarkeerders
  • Dunne, stompe (borduur)naald

Katia Merino Aran is een combinatie van een hoge kwaliteit merinowol (Superwash)
en acryl. Het garen kan in de wasmachine op 30 graden, bij voorkeur een fijnwasprogramma.

Schrik niet van het woord ‘wol’. Deze wol is behandeld waardoor het niet meer kriebelt. Maar het is wel lekker zacht en warm!

En de kleuren van dit garen? Die zijn allemaal even prachtig!

Patroon

Patroon vest kabels breienHet patroon is stap voor stap en pen voor ben beschreven. Kom je er nog niet helemaal uit? Mail mij! Ik heb ook een online workshop gemaakt van dit patroon waarin ik alle details voordoe.
(de video is alleen te zien na aankoop van het patroon)

 

Veel breiplezier!

🤍🤍🤍

 

2 gedachten over “Vest met kabels breien

Reacties zijn gesloten.