Blog

Vestje in patentsteek

Patroon vestje patentsteekMeestal ontwerp ik eerst een vestje of jasje en daarna pas bijpassende sokjes. Dit keer deed ik het andersom. Het is een mooi setje in patentsteek geworden ❤

Patentsteek breien duurt wat langer dan tricotsteek, het vraagt ook meer wol, maar het geeft een heerlijk warm, dik en toch luchtig breiwerk. Patentsteek is ook heel soepel en elastisch, daardoor gemakkelijk aan- en uit te trekken. Ideaal voor baby- en kinderkleding.

Vestje in patentsteek

Patroon babyvestje patentsteekBij dit baby’tje mocht ik het vestje in patentsteek passen en het stond haar prachtig!

Patroon vestje patentsteek bijpassende sokjesIk moest wel snel zijn met foto’s maken, want ze rolt inmiddels alle kanten op 😉

Patroon

Vest patensteek breien patroonIn het patroon voor het vestje staat de beschrijving voor 6 maten, voor jonge baby’s tot kinderen van ongeveer 8 jaar.

De patentsteek is pen voor pen, en steek voor steek uitgeschreven. Wil je eens iets anders proberen dan ‘gewoon’ recht en averecht, dan is zo’n gedetailleerd patroon met een nieuwe steek ideaal om te kijken of het lukt.

Sokjes in patentsteek

Patroon babysokjes breien patentsteekAls je twijfelt, probeer dan eerst het sokjespatroon. Je hoeft in elk geval niet te puzzelen op het patroon. De beschrijving is een stap voor stap handleiding met veel foto’s.

Patroon babysokjes breien pasgeboren babyDeze babysokjes brei je op twee pennen.

Het dichtnaaien van de achterkant en de zool is een nauwkeurig werk, maar ook dit staat goed uitgelegd in de beschrijving, inclusief duidelijke foto’s.

Veel breiplezier!

🤍🤍🤍

 

4 gedachten over “Vestje in patentsteek

  1. Ik ben ook heel blij met de engeltjes. Het zijn voor mij ‘beschermengeltjes’ en ik geef ze weg aan wie het nodig heeft.
    Dankjewel voor dit leuke patroontje

  2. Het is gewoon weg prachtig al deze mooie patronen die je gemaakt heb .
    ik heb eens het jasje met capuchon gebreid ,was heel makkelijk te volgen met al de goeie uit leg .
    Wens je veel succes toe met al het moois van de patronen die je maakt .

    groetjes Geertje

Reacties zijn gesloten.