Blog

Vlaggetjes breien

Vlaggetjes breien patroonOnlangs maakte ik een update van de wafelsteek. De update bestaat uit een afwerkrand aan de zijkant. Het breien van een mooie zijkant stond al lang op mijn wensenlijstje, maar het heeft veel tijd gekost om het goed uit te denken. Zo heeft het babyjasje nu gebreide (in plaats van gehaakte) randen langs de voorpanden en een rand langs de schuine kanten van de mouwen.

Nu er een rand langs de wafelsteek mogelijk is, kan ik meer ontwerpen maken met deze steek. Zoals: Slingers! Bekijk alle variaties. Hoe leuk?!

Vlaggetje wafelsteek voorkant
Vlaggetje wafelsteek voorkant
Vlaggetje breien wafelsteek
Vlaggetje wafelsteek achterkant

De wafelsteek is mooi aan de voor- en achterkant en om die reden een heel geschikte steek voor diverse soorten vlaggetjes. De wafelsteek bestaat alleen uit rechte en averechte steken. Als je weet hoe je deze moet afwisselen, kun je veel leuke dingen maken in wafelpatroon.

Vlaggetjes breien

Nederlandse vlag patroonOnline zijn diverse patronen van gehaakte vlaggetjes te vinden. Bij vlaggetjes breien kwam je tot nu toe alleen op ribbels uit. Eenvoudig, prima, maar een vlaggetje in wafelpatroon is extra bijzonder. En leuk om te breien!

Gebreide vlaggetjes zijn:

 • Mooier dan plastic
 • Zelfgemaakt = persoonlijk
 • Ideaal om restjes garen op te maken
 • Leuk als gezamenlijk project

De mogelijkheden eindeloos. Er zijn altijd passende vlaggetjes te bedenken, bijvoorbeeld passend bij het interieur (kleur) of de gelegenheid (geboorte) of in de kleuren van je favoriete club.

Bekijk nog meer foto’s

Vlaggenlijn

Vlaggenlijn zelf makenOmdat ik in oktober weer op twee handwerkbeurzen ga staan (in Zwolle en Tilburg), en dit keer ook met brei- en haakpakketten, bedacht ik dat een vlaggenlijn een goed idee zou zijn om te laten zien uit welke kleuren het Breimeisje assortiment bestaat.

Ik kan onmogelijk alles meenemen, maar neem graag een bestelling voor jou mee. Stuur mij gerust een e-mail!

Naamslinger

Vlaggenlijn naam zelf makenBrei een unieke naamslinger, leuk als geboorte- of verjaardagsslinger of als kraamcadeautje.

Breipatroon

In het patroon staat duidelijk, pen voor pen, beschreven hoe je netjes en gelijkmatig kunt minderen om in een puntje uit te komen en ook hoe je mooie gladde randen aan de zijkanten maakt. In de beschrijving vind je ook hoe je mooie kleurovergangen kunt maken en natuurlijk krijg je alle letters (maaspatronen) erbij voor als je een naamslinger wilt maken.

Vlaggenlijn naam zelf makenInhoud van het patroon:

 • Wafelsteek inclusief randen
 • Steken minderen
 • Hoe netjes overgaan op een nieuwe draad
 • Kleurovergangen (horizontaal en verticaal)
 • Vlaggetje met tricotsteek om te kunnen mazen
 • Maaspatronen van het hele alfabet
 • Vlaggenlijn maken

 

Ga naar het patroon

Bestel eventueel ook katoen in kleur naar keuze.