Blog·Breipatroon

Wanten breien ❄️

Wanten breien op twee pennenOp veler verzoek: een patroon voor het breien van wanten op twee pennen!

Ik schreef een patroon voor acht maten, van een babymaatje (zonder duim) tot en met een paar wanten voor een volwassene.

Het patroon bevat veel foto’s en tips en is pen voor pen beschreven.
Zonder afkortingen.
Gewoon relaxt breien.

Wanten breien kind 6 jaarDe kunst zit bij dit patroon in de afwerking. Hoe je dit handig en netjes kunt doen, staat ook met veel foto’s uitgelegd in het patroon.
Geen gepuzzel.

Deze wanten kun je breien op twee pennen. Het patroon is stap voor stap beschreven en bevat veel foto’s en tips. Ook de afwerking is gedetailleerd beschreven.

Patroon wanten breien op twee pennenIn de beschrijving staan de volgende maten beschreven: baby (0-12 maanden), 1-2 jaar, 3-4 jaar, 5-6 jaar en 7-8 jaar, 9-11 jaar, 12-16 jaar en vanaf 17 jaar.

Patroon wanten breienHet digitale patroon bestaat uit 12 A4’tjes en het papieren boekje is A5 formaat en heeft 20 pagina’s. Dat Dat geeft al een beeld van hoe gedetailleerd het is. Het patroon bevat veel foto’s omdat een beeld vaak duidelijker is dan veel tekst.

Patroon: € 4,95
(keuze tussen digitaal of boekje)

Gründl Merino Pure is zeer geschikt garen voor dit patroon. Het is fijn, warm, zacht en het geeft elastisch breiwerk.

Benodigdheden

Grundl Merino Pure

  • Patroon van Breimeisje
  • De voorbeeldparen zijn gebreid van Gründl Merino Pure, 100% merinowol (superwash). Stekenverhouding: 20 steken en 30 pennen tricotsteek = 10 x 10 cm. Per bol 50 gram en 120 meter. Twee bollen per paar.
  • Twee breipennen dikte 3½ of 4
  • Dunne fleece stof
  • Stompe (borduur)naald
  • Dunne scherpe naald
  • Naaigaren in de kleur van de wanten

Tip

Wanten voeringVoer de wanten met dunne fleece. Zo maak je de wanten heerlijk zacht en warm!

Compleet pakket

Wanten breien pakketWil je de wanten bestellen als compleet pakket? Dat kan natuurlijk! Je hoeft alleen maar kleuren te kiezen. Het patroon, 2 bollen garen en de fleece stof worden dan automatisch aan je winkelwagentje toegevoegd.

Een pakket bestaat uit:

  • Patroon wanten breien (download of boekje)
  • 2 bollen Gründl Merino Pure (kleur naar keuze)
  • Fleece stof (kleur naar keuze)


Gründl Merino PureMerino Pure is 100% zuivere, fijn gesponnen merinowol (superwash). Schrik niet van het woord ‘wol’. Deze wol is behandeld waardoor het niet meer kriebelt. Maar het is wel lekker zacht en warm! Het garen kan in de wasmachine op 30 of 40 graden, op een fijnwasprogramma. Het garen glijdt fijn over de pennen, het geeft een heel gelijkmatig breiwerk en het draagt fijn. Keuze uit 16 kleuren!

Pakket: € 14,95

Het pakket wordt vacuüm verpakt en als brievenbuspakje verstuurd.
Wel zo handig! ✉️

Verzendkosten Nederland: 3,95
Verzendkosten België: 8,95
Vanaf 50,- gratis verzending

Veel breiplezier!

🤍🤍🤍