Blog

Wolwinkel Selden sá!

Wolwinkel Selden Sa Oostrum FrieslandVandaag kocht ik mooie wol. Voor mijn moeder. Ze is volgende maand jarig. Ik ontdekte onlangs zo’n mooie wolwinkel dat ik blij was dat ik daar wat kon kopen! Zelf heb ik namelijk nog veel garen liggen. En meerdere breiprojecten. En ook nog genoeg nieuwe plannen. Kortom, een luxeprobleem dat ik probeer te managen.

Wolwinkel Noord-Friesland

Ten noorden van Dokkum kronkelt de weg naar Oostrum (Eastrum). Aan het begin van het dorp stond een dorpscafé. Het is nog steeds een café, maar nu een breicafé!

Ruim een jaar geleden verhuisde Nynke Seldenrijk haar wolwinkel van Franeker naar Oostrum. Een prachtige locatie en een prachtig pand!

Wolwinkel Friesland Oostrum Dokkum

In Wolwinkel Selden sá verkoopt Nynke natuurlijke en duurzame garens met een eerlijk verhaal. Selden Sá! is een plek en winkel waar plezier in handwerken voorop staat. Daar word ik ook al zo blij van.

Je voelt je heel welkom om wol uit te zoeken, Nynke denkt met je mee en als je ter plekke wilt neerploffen om te breien of te haken, dan kan dat gewoon!

Wolwinkel Selden Sa Oostrum Dokkum

Breikafee Eastrum

Instagram

Wat zo leuk is, precies twee jaar geleden postte Nynke onderstaand bericht. Ze had een engeltje gebreid met één van mijn patronen. Nog altijd gebruik ik wel eens haar uitspraak: “Wol is vergevingsgezinder dan katoen.”

Twee jaar geleden was Nynkes wolwinkel nog gevestigd in Franeker en woonde ik nog in Harderwijk. Sterker nog, ik had niet eens verhuisplannen. In de zomer van 2022 werd na een vakantie in Zweden, mijn behoefte aan rust en ruimte aangewakkerd. Ik waagde de sprong. Naar Noord-Friesland. En zo ontmoette ik Nynke IRL!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nynke (@selden_sa)

Workshops

Handwerkcafé OostrumMet een passie voor natuurlijk, stoer en duurzaam vind je bij Selden sa! mooie garens, fournituren, veel inspiratie en leuke workshops!

Bezoek deze winkel als je eens in de buurt bent. Daar krijg je geen spijt van! Sowieso moet je nooit spijt krijgen van het kopen van wol met een eerlijk verhaal ❤️

Noord Friesland is ook een aanrader voor een weekendje uit. Overnacht in het mooie en historische stadje Dokkum of in een van de vele B&B’s in de regio.

Oant sjen yn Fryslân?
(Tot ziens in Friesland?)

 

🤍🤍🤍

Vlaggetje breien patroonp.s. Het verschil tussen wol en katoen viel bij mijn nieuwste patroon uit in het voordeel van katoen. Doordat katoen wat zwaarder en stijver is, is het goed materiaal voor vlaggetjes.

4 gedachten over “Wolwinkel Selden sá!

  1. Ik kan met geen mogelijkheid de bolletjes katoen terugvinden terwijl ik het al bekeken heb……

  2. Wat een heerlijke inspirerende blog weer. En wat een fantastische plek daar in Noord Friesland. Dit staat zeker op mijn lijstje komend jaar. Lekker een weekend met ons knusse caravannetje richting de waddendijk en dat al deze heerlijk wollige aanraders bezoeken….
    (Maar nu eerst kijken of ik nog op tijd ben om de katoen bolletjes te scoren voor een mooie vlaggenlijn. Helemaal niet veel projectjes en te weinig tijd

    1. Hoi Jackelien, dank voor je positieve en enthousiaste reactie. De 12 bollen katoen zijn er nog! Ik denk dat iedere breister en haakster hetzelfde luxeprobleem heeft als wij 🙂 maar ergens vind ik het ook heerlijk om altijd vol ideeën te zitten en mij nooit te vervelen. Groet, Sylvie

Reacties zijn gesloten.